A Wizz Air megkapta a moszkvai repülési jogot

A Wizz Air bejelentette új Budapest-Moszkva Vnukovo útvonalát, amely szeptember 23-án indul, az új járat kezdetben heti öt napon szállítja majd az utasokat. A légitársaság a moszkvai járatnyitás jogát már tavaly ősszel elnyerte, ám az orosz hatóságok engedélyére mostanáig kellett várnia.

A Wizz Air „Irány Kelet” terjeszkedése az elmúlt évben már olyan útvonalakkal gazdagította a Budapestről alacsony árakon elérhető célországok körét, mint Ukrajna, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Azerbajdzsán, Törökország és Egyiptom. Ebbe a sorba illik bele a régóta várt Magyarországot és Oroszországot összekötő járat. A Wizz Air bízik benne, hogy járatai a Budapest-Moszkva útvonalon hozzájárulnak majd a két ország közti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok fellendüléséhez, valamint a turizmus bővüléséhez. A Vnukovo Nemzetközi Repülőtér egyike Moszkva legjelentősebb repülőtereinek ahonnan gyorsan és egyszerűen elérhető Moszkva belvárosa.

„A Budapest-Moszkva járat elindulása mérföldkő a Wizz Air „Irány Kelet” terjeszkedésében, mert légitársaságunk ezzel debütál Oroszországban.” – nyilatkozta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „A Wizz Air jelenlegi útvonalhálózata 37 úti célt tesz elérhetővé Budapestről, ami azt jelenti, hogy 2,4 millió utast tudunk szállítani 2013-ban. Szeretnénk megköszönni a magyar kormánynak, hogy a moszkvai kijelölési folyamat során végig támogatta erőfeszítéseinket” – tette hozzá Váradi József.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.