A világ felülnézetből

Az Emirates és a Boeing együttműködésével jött létre a „View from Above”, az eddigi egyik legnagyobb légifilmes projekt, amelyben a felvételek elkészítéséhez pilóta nélküli repülőgépeket, azaz drónokat használtak.

A filmeket összesen 5 kontinens 18 helyszínén – többek között az Emirates központjában, Dubajban, illetve a Boeing Commercial Airplanes otthonában, Seattle-ben – forgatták. A Dubajt bemutató felvételeket a Dubai Film készítette.

A projekt összes filmje megtekinthető a „View from Above” hivatalos oldalán, ahol a látogatók a földgömb elforgatásával új nézőpontokból tekinthetik meg kedvenc úti céljaikat.

A felvételek elkészítése során a legfontosabb szempont a biztonság volt. A drónok repülési képességei lehetővé tették a csapat számára, hogy eddig sosem látott képi világot jelenítsenek meg, hihetetlen pontossággal. Vietnám rizsföldjeit szinte súrolva, Norvégia hegyhasadékaiban manőverezve, vagy a Seychelle-szigetek liliommezői felett lebegve, a legnehezebb körülmények között is bámulatos felvételek születtek. A drónok ugyanis olyan helyeket is bejárhattak, amelyek helikopterrel vagy repülőgéppel egyébként elérhetetlenek, mint például a barlangok hasadékai vagy az áthatolhatatlan dzsungel. Jó példája ennek Japán, ahol a világhírű cseresznyefák virágai között, és a legmélyebb vízesések fölött készítettek felvételeket a drónok, vagy Rió, ahol az ikonikus futball stadiont, a Maracanã-t örökítették meg.

Összesen 13 képzett és gyakorlott drón pilóta dolgozott együtt a MOFILM által rendezett és bemutatott filmes projekten.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.