A terror másodlagos

A Skyscanner légitársaságok ajánlatainak összehasonlításával foglalkozó oldal felmérése szerint a járvány jelenti a legerősebb visszatartó erőt az utazók számára.

 

 

A Skyscanner légitársaságok ajánlatainak összehasonlításával foglalkozó oldal felmérése szerint a járvány jelenti a legerősebb visszatartó erőt az utazók számára.

 

A több mint 300 felhasználó körében végzett felmérés eredményei szerint az utasok mintegy harmada maradna távol tartósabban olyan célállomástól, ahol valamilyen járvány ütötte fel a fejét a közelmúltban. 21 százalékkal a második helyen a terroristatámadás, mindössze egy százalékkal lemaradva a harmadikon a zavargás, polgárháború áll. A természeti katasztrófák csupán 17 százalékot rettentenek el.

 

Az elrettentő erő tartósságát illetően is hasonlóan alakul a sorrend, járvány esetében a legtöbben csak egy év elteltével érzik elég biztonságosnak az adott célállomást, míg terrortámadás, természeti katasztrófa, illetve zavargások esetében ugyanez az időtartam mindössze 3 hónap. Az oldal keresési adatai is alátámasztják az eredményeket. A Madeira szigetén 42 életet követelő árvizek és földcsuszamlások katasztrófáját követően az érdeklődés azonnal 37 százalékkal zuhant, két hónappal később azonban már ismét a megszokott szinten állt. A sertésinfluenza mexikói kitörése után folyamatosan csökkent az ország iránti érdeklődés, mindössze egy évvel később pedig 164 százalékos növekedést regisztrált a kereső.

 

A felmérésekből kiderül, a természeti illetve ember okozta katasztrófák még lökést is adhatnak a turizmusnak. Példának a szeptember 11-i terrorcselekményeket, és New York városát említik, ahol rövid visszaesés után szignifikánsan megnőtt a látogatók száma, de hasonló jelenségről számolhatott be Madrid is a 2004-es bombatámadások után.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.