A Szilícium-völgybe indít járatot a Lufthansa

A Lufthansa új, közvetlen járatot indít Frankfurt és a kaliforniai San José között 2016. április 29-től. Európai reptérről ez lesz az első közvetlen összeköttetés a Szilícium-völgybe, a heti ötször közlekedő járatot egy Airbus A340-300 repülőgép szolgálja ki.

Az LH 488-as járat hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap reggel indul a Lufthansa frankfurti központi repülőteréről és 12 órás repülőút után helyi idő szerint a kora délutáni órákban érkezik meg San Joséba. Visszafelé az LH 489-es járat kora este indul el San Joséból és másnap reggel érkezik meg Frankfurtba. A légitársaság a menetrendet úgy alakította ki, hogy a lehető legjobb átszállást biztosítsa a légitársaság németországi, európai, ázsiai és afrikai járataira Frankfurton keresztül.

A környékbeli településekkel együtt mintegy 3,3 milliós San José a Szilícium-völgy közepén fekszik, egyúttal az informatikai és technológiai iparág óriásvállalatainak és start-upjainak “fővárosa”. Az internet világából ismert számos márka mellett a környék sok vezető biotechnológiai, gyógyszeripari és orvosi vállalat központjának ad helyet, valamint számos autógyártónak is itt van a kutatólaboratóriuma.

San José egyúttal vonzó turisztikai célállomás is és ideális kiindulópont Észak-Kalifornia felfedezéséhez. A Big Sur, a Yosemite Nemzeti Park, a Tahoe-tó és számos egyéb látványosság található a környéken, így San José valódi alternatívát kínál az alig 70 kilométerre fekvő San Franciscoval szemben.

A Lufthansa az első európai légitársaság, amely közvetlen kapcsolatot biztosít San Joséba, amelynek repülőtere rendkívüli mértékben fejlődik. Az új nemzetközi terminál megnyitása óta számos közvetlen járat köti össze a várost például Tokióval és Pekinggel.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.