A KLM elsőként repül Európából a kanadai Edmontonba

Két új desztináció, Vancouver és Edmonton is bekerült az Air France-KLM portfóliójába, így már a csoport működteti a legtöbb járatot Európa és Nyugat-Kanada között.

A magas életminőségéről is ismert, Brit Columbiában található, híres kozmopolita tengerparti város, Vancouver hamarosan folyamatosan elérhető lesz a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. 2015. március 29-től ugyanis hetente öt járatot indít majd ide az Air France. Az útvonalon a 309 férőhelyes Boeing 777-200-as típusú repülőgépek fognak közlekedni.

A KLM eközben Edmontonra, Alberta tartomány gyorsan növekvő gazdasággal büszkélkedő fővárosára helyezi a hangsúlyt. A térség egyébként is népszerű az üzleti utazók körében, gáz és kőolaj tartalékának köszönhetően, illetve fejlett mezőgazdasága és erdészeti tevékenysége miatt is. 2015. május 5-től a KLM hetente három járatot indít Edmontonba, június 22-től pedig heti négyre emelik ezt a számot. A desztinációt Airbus A330-200-as típusok teljesítik majd, amelyeken 243 férőhely van – 30 a World Business Class, 35 az Economy Comfort Zone (ahol további lábtér és kétszeresére dönthető ülés áll az utasok rendelkezésére), valamint 178 az Economy osztályon. Ezzel a KLM lesz az első és egyetlen légitársaság, amely összeköti Európát Edmonton városával. E szolgáltatása mellett a holland királyi légitársaság naponta indít járatokat az ugyanebben a tartományban található Calgary városába is.

A Kanadában 65 éve jelenlévő Air France-KLM a 2014-es évi téli időszakban négy városba – Montreal, Toronto, Vancouver és Calgary – indít majd járatokat a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol repülőterekről, hetente összesen 46-ot. A fentieken kívül Ottawába is eljuthatnak a csoport utasai, Montrealon keresztül busszal, két óra alatt.

A KLM utasai Boeing 747-esekkel repülhetnek Torontóba. Ezeken a típusokon található az újonnan kialakított World Business osztály, amelyen az ülések 2,07 méter hosszú ággyá alakíthatóak. 2015. március 29-től, valamint a nyári szezonban, az új vancouveri és edmontoni desztinációkkal együttvéve az Air France-KLM kínálja majd a legtöbb járatot Európa és Nyugat-Kanada között.

Az Air France-KLM és a kanadai WestJet légitársaság együttműködési megállapodása lehetővé teszi, hogy az utasok további 38 desztinációra eljuthassanak abból az öt kanadai városból, amely szerepel a csoport portfóliójában.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.