A világ leghosszabb túraútvonala

Kanada ismert és kevéssé ismert vidékein vezet végig a világ leghosszabb túraútvonalaként emlegetett Great Trail. A 2400 mérföld hosszú Nagy Ösvény a keleti parttól a nyugatiig átszeli Kanadát, összekapcsolva a 13 tartományt.

A világ leghosszabb túraútvonalának létrehozásának ötlete 1992-ben született meg három profi túrázó, Pierre Camu, Bill Pratt és Paul LaBarge fejében. Az útvonal kiépítése 25 évig tartott, hiszen nem csak egy erdei ösvény, hanem szerteágazó, modern infrastruktúra is kell ahhoz, hogy turisták ezrei látogassanak el ide.

Az útvonal negyede tavak és folyók mellett vezet
Fotó: pixabay.com

A Nagy Ösvény hatalmas távolságokat szel át, amelyek olykor különböző éghajlati övezetekbe tartoznak. Bizonyos részein csak kirándulni és hegyet mászni lehet, másutt kerékpározni, lovagolni vagy motoros szánon suhanni is természetes.

Sokan inkább a vízi utat választják, hogy kipróbálják, milyen az itteni vad vizekben kenuzni, vagy kajakozni. Az útvonal negyede olyan területen vezet át, ahol tavak és folyók találhatók – írja a Travel + Leisure nyomán az alltomresor.se.

Az érintetlen természet mellett az útvonal átszeli Kanada nagyvárosait is, mint Halifax, Montreal, Ottawa és Toronto.

A legizgalmasabb ebben a műfajban a Mackenzie River Trail, amely 150 mérföldnyi kihívást jelent.

Forrás: Elek Lenke / turizmus.com

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.