3 milliárdos fejlesztést adtak át Sárváron

Ünnepélyes átadást követően június 18-án a vendégek birtokba is vehették a 3 milliárd forintos fejlesztés részeként megvalósuló új, szabadtéri létesítményeket a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben.

Ünnepélyes átadást követően június 18-án a vendégek birtokba is vehették a 3 milliárd forintos fejlesztés részeként megvalósuló új, szabadtéri létesítményeket a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben, többek között a három új, izgalmas óriáscsúszdát, a gyermek-élménymedencét, június végétől pedig egy új gyógyvizes rekreációs medencét. A projekt az ÚMFT Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretén belül 899.100.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, a teljes fürdőberuházás összköltsége 2,997 milliárd forint.

A beruházás ez év februárjában kezdődött meg, a nyári szezonra már el is készültek a szabadtéri létesítmények. A hullámmedence melletti zöld területen került kialakításra 3 új, izgalmas csúszda, a csúszdák 9 méter magas toronyból indulnak. A három csúszda egyike igazi kuriózum, Magyarországon egyedülálló: felfelé ívelő szakasza is van, tehát nem csak lefelé, hanem felfelé is csúszunk rajta. Ez a csúszda gumigyűrűben ülve használható. Két közepes nehézségű és gyorsaságú csúszda készült el, valamint egy gyors kamikaze.

A csúszdák mellett újdonság a gyermek élménymedence, mely 6 új csúszdával, egy vízi játszótérrel és számtalan, a legváratlanabb helyről feltörő vízsugárral gondoskodik a gyermekek önfeledt szórakozásáról. További elemekkel bővültek a szabadtéri játszóterek – a gyermekek legnagyobb örömére. Ezen kívül természetesen üzemelnek a már meglévő kedvelt szabadtéri medencék is: strandmedence, csúszda, fejesugró öböl, gyermek kalandmedence, hullámmedence.

A gyógyulásra vágyó vendégek részére egy külső gyógyvizes rekreációs medence áll június végétől rendelkezésre, melyben az alkáli hidrogénkarbonátos kiváló gyógyvíz fejti ki jótékony hatását. A medence és környéke egy nyugodt sziget lesz a fürdő strandterületén.
A szabadtéri létesítmények átadása csak az első lépcsőfoka annak az Európai Unió által támogatott nagyszabású beruházásnak, melynek közvetlen célja, egy olyan többgenerációs fürdő és egészségturisztikai központ létrehozása, ahol a fiatalok és idősek, valamint a kisgyermekes családok egymástól elkülönítve, mégis együtt tudnak pihenni – mondta Vancsura Miklós fürdőigazgató. Ősszel elkészül a fedett épületszárny, mely igazi családi komplexum lesz, amely borús, esős időben, valamint a téli hónapokban is ideális körülményeket biztosít a vendégek számára.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.