260 célállomás a Lufthansa Csoport téli menetrendjében

A Lufthansa Csoport légitársaságai – az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Germanwings, a Lufthansa és a SWISS – ismét sűrű és gyakori járatokat kínálnak az utasoknak a 2014/2015-ös téli menetrendben.

A heti 18 900 járat 100 ország 260 célállomását köti össze a frankfurti, müncheni, zürichi, bécsi és brüsszeli csomópontokon keresztül, de emellett számos közvetlen járat is működik. A légitársaságok hálózatát mintegy heti 20 500 közös üzemeltetésű (code share) járat bővíti, amelyekre szintén egy helyen, a Lufthansánál foglalhatók jegyek. A Csoport légitársaságainak téli menetrendje 2014. október 26-ától, vasárnaptól 2015. március 28-ig, szombatig érvényes.

A nagyobb méretű repülőgépekkel az utaskilométerre vetített kapacitás 2,9 százalékkal nő az elmúlt év hasonló időszakához képest, a járatok száma ugyanakkor 2,9 százalékkal csökken a téli menetrendben. Ez azt jelenti, hogy a Lufthansa Csoport gépei átlagosan 32 másodpercenként emelkednek a levegőbe a világ valamelyik repterén. A Lufthansa évi közel 105 millió utasának 49 százaléka foglal csatlakozást a légitársaság valamelyik csomópontján keresztül, és 19 európai repülőteret – köztük a budapestit is – a csoport mind az öt légitársasága kiszolgál.

 

Lufthansa

A téli szezonban a Lufthansa a melegebb régiók vonzó vakációs úti céljaira is kiterjeszti útvonalhálózatát. Mintegy 15 éves szünet után újra indít járatokat a Kanári-szigeteki Las Palmas-ba, és minden héten vasárnap és szombaton indulnak gépek Münchenből Gran Canariára. A téli menetrend újdonságai közé tartoznak a Münchenből Splitbe és Valenciába repülő járatok. Október 2-től a Lufthansa a marokkói Marrakeshbe is repül Frankfurtból.

A téli menetrend új célállomása Miami, ahová folyamatosan, naponta indulnak majd járatok Münchenből. Delhibe szintén naponta repülnek majd Airbus A380 utasszállítók Frankfurtból. A Frankfurtból Angola fővárosába, Luandába tartó heti két járatot egy harmadik is kiegészíti a téli menetrend hatályba lépésétől.

December 15-től a Deutsche Bahn Karlsruhéból és Kasselből  is indít gyors Intercity-Express (ICE) vonatokat a Frankfurti Repülőtérre a Lufthansával közös AiRail program keretében.

 

SWISS

A SWISS egyes járatok szezonális ritkítása mellett növeli kapacitását a népszerű vakációs úti célok irányába. A Zürich és Miami közötti nagy távolságú járatok számát heti néggyel, tizennégyre bővíti. Brazília legnagyobb városába, São Paolóba heti hárommal több, azaz összesen tíz járatot indít hetente és ismét napi csatlakozást kínál majd Los Angeles felé. Genfből a SWISS a nyári menetrend célállomásai jelentős részére, így például Koppenhágába, Rómába, Lisszabonba és Pristinába is repül a téli időszakban.

 

Austrian Airlines

A 2014/2015-ös téli menetrendben az Austrian Airlines 56 ország 100 repülőterére indít járatokat a világ minden táján. A tavaly július óta az amerikai Newarkba repülő járatok sikerére reagálva a légitársaság 2015 áprilisától heti ötről hatra, majd júniustól napira növeli járatai számát. Így 2015 júniusától az Austrian minden észak-amerikai úti cél felé naponta repül. A tranzitforgalom iránti nagy kereslet nyomán a Chişinăuba (Kisinyovba) közlekedő járatok gyakoriságát is heti hétről tízre növeli.

 

Brussels Airlines

Belgium legnagyobb légitársasága Lettország fővárosát, Rigát október 26-tól heti hat járattal szolgálja ki Brüsszelből. Kapacitását bővítve a Brussels Airlines további járatokat indít Brüsszelből Tel-Aviv, Madrid, Marrakesh, Budapest, Genf, Vilnius, Hannover és Bologna felé. A csatlakozások számát is növeli a következő fontos afrikai városokba: Douala, Yaoundé, Nairobi, Kigali, Bujumbura és Luanda.

 

Germanwings

A Germanwings összesen 84 célállomást kínál téli menetrendjében Berlin-Tegel, Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn és Stuttgart repülőtereiről. Növeli kapacitását Düsseldorfban, ahol további útvonalakat vesz át a Lufthansától. Gyakori csatlakozást biztosít a Rajna-vidék metropoliszából Berlinbe (heti 57 járat), a London-Heathrowra (heti 33 járat) és Zürichbe (heti 24 járat). Új járatokat indít Düsseldorfból a következő célállomásokra: Malaga (heti két járat), Nápoly (heti három járat), Nizza (heti két járat), Moszkva (heti hét járat) és Róma (heti öt járat). A Lufthansa-útvonalak átvétele 2015. január 8-án, a Düsseldorf-Zürich viszonylattal zárul. A Germanwings emellett egy teljesen új útvonalat is megnyit Düsseldorfból Isztambulba, heti két járattal. A német fővárosban, Berlinben heti két járatot vesz át a Lufthansától Tegelből Tel-Avivba. A légitársaság tovább csatlakozást kínál Kölnből/Bonnból a ciprusi kikötővárosba, Larnakába.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.