14 ezer kilométer 16 óra alatt

Az Emirates Airline első Dubaj és Auckland között közlekedő non-stop járata távolság tekintetében a világ egyik leghosszabb járata lesz, de a technológiai fejlesztéseknek és a pontos tervezésnek köszönhetően az utazók a lehető legrövidebb idő alatt juthatnak el vele célállomásukra.

A légitársaság 2016. március 1-jén indítja el az első Dubajt Aucklanddel összekötő non-stop járatát, ami az Emirates 39 európai, illetve 38 afrikai és öbölmenti állomását köti össze Új-Zélanddal, egyetlen átszállással. Az útvonalon egy Boeing 777-22LR-t üzemeltet majd a légitársaság, ami kevesebb, mint 16 óra alatt fogja megtenni az Emirátusok–Új-Zéland távolságot, és 17 óra 15 perc alatt a visszautat.

Az Emirates rugalmasan módosítható útvonalakkal, a hátszél erejének kihasználásával és az ellenszél elkerülésével csökkenti a repülőgép levegőben töltött idejét. Ezzel, illetve az ausztráliai köztes megálló kiiktatásával, akár 3 órával rövidebb idő alatt képes teljesíteni a  Dubaj és Auckland közötti távot. Ez nem csak az utasok számára jó hír, ugyanis ezáltal – összhangban az Emirates környezettudatos működéssel kapcsolatos céljaival –, csökken az üzemanyag-felhasználás is.

A Boeing 777-200LR ugyanolyan szárnyfesztávolsággal rendelkezik, mint a 777-300ER, de képes akár 8400 tengeri mérföld teljesítésére, továbbá 266 utast tud fogadni. A non-stop járaton 13 légiutas-kísérő és 4 pilóta teljesít majd szolgálatot a pihenő idők betartása érdekében.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.