101 ország 255 városa télen a Lufthansa Csoporttal

A Lufthansa Csoport légitársaságai (az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a Eurowings, a Lufthansa és a Swiss) az idei téli menetrendben összesen heti 19 838 járattal állnak az utasok rendelkezésére a frankfurti, müncheni, zürichi, bécsi és brüsszeli központi repülőtereken, és más városokban.

A Csoport légitársaságai a téli időszak folyamán összesen 101 ország 255 célállomását kötik össze, míg a 30 partner légitársaság mintegy 18.000 code-share járatával szinte a világ bármely pontjára el lehet jutni.

“A magyar utasok számára az egyik legfontosabb változás már szeptemberben életbe lépett, a 2016 áprilisában Debrecen és München között elindított járatunk már új menetrend szerint közlekedik: a bajor fővárosból 11:00 órakor száll fel az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol a cívisvárosban, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor landol Münchenben. A járat továbbra is a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője. Az új menetrend még több belföldi járat csatlakozását teszi lehetővé, így a Lufthansa valamennyi német városból (Hamburg, Düsseldorf, Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart) Münchenbe induló reggeli járatával el lehet jutni Magyarországra.

A Lufthansa téli menetrendjében 194 célállomásra heti 9 668 járatot közlekedtet. Fokvárosba december 2-ától a Lufthansa Frankfurtból minden szerdán, pénteken és szombaton repül. A Szilícium-völgyben található San José (USA) ugyanúgy megmarad a téli menetrendben, mint az álomnyaralóhelyek, mint Mauritius, Male (Maldív-szigetek) és Cancún (Mexikó). Jelentősen növeli a járatok számát a Lufthansa Nairobiba (Kenya), Dallasba (USA) és Punéba (India).

Az európai kínálatban új állomás Funchal (Madeira), amelyre már 2016. október 29-étől közlekedik hetente egy járat. Szintén új célállomás a Frankfurtból elérhető Tromsø (Norvégia) és Ivalo (Finnország), amelyekre heti egy járat közlekedik. Az albániai Tirana télen is elérhető marad a naponta Frankfurtból közlekedő járattal. Frankfurtból gyakrabban közlekednek majd a légitársaság járatai Friedrichshafenba és Breslauba.

Münchenből Marrákes (Marokkó) lesz az egyik új célállomás, ahová egész évben közlekedik majd a Lufthansa. A nemrégiben indított járatok Denverbe (USA) és Teheránba (Irán) megmaradnak a téli menetrendben is, míg Los Angelesbe, Miamiba (USA), illetve Tel Avivba (Izrael) több járat fog közlekedni.

Továbbra is közlekedik Münchenből a járat Debrecenbe, Odesszába (Ukrajna) és Portoba (Portugália). Először indul majd járat Münchenből a lengyelországi Rzeszówba, és hetente több járat is indul majd Anconába (Olaszország) és Grazba (Ausztria). A máltai járatkínálat megkétszereződik.

 

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines a téli menetrendben elsősorban a szabadidős célállomásokra koncentrál: október 25-étől hetente egyszer a légitársaság Boeing 767-ese repül Havannába (Kuba), illetve hetente legfeljebb kétszer közlekednek járatok a Maldív-szigetekre és Mauritiusra is. Heti két járatot indít Marrákesbe (Marokkó) és egyet Colombóba (Sri Lanka).

Brussels Airlines

A Brussels Airlines március 6-ától heti öt járatot közlekedtet Brüsszel és az indiai Mumbai között. A most indított Torontóba (Kanada) közlekedő járat is megmarad a téli menetrendben.

Nő az üléskapacitás a kedvelt téli nyaralóhelyekre Banjulba (Gambia) és Dakarba (Szenegál), és több járat indul a Kelet-afrikai Entebbébe (Uganda) és Kigaliba (Ruanda) is.

Az előző téli menetrendjéhez képest a Brussels Airlines a következő városokkal növelte hálózatát: Brüsszelből elérhető Porto (Portugália), Nápoly (Olaszország), Belfast (Észak-Írország), Nürnberg (Németország) és Nantes (Franciaország). Ezen felül a légitársaság növeli heti járatszámát Lisszabonba (Portugália), Malagába, Tenerifére (Spanyolország), Edinburghbe (Nagy-Britannia) és Billundba (Dánia).

 

Eurowings

A Eurowings a következő téli menetrend során Ausztriából növeli kínálatát. A Eurowings Europe repülőgépei először közlekednek az új salzburgi bázisról hetente hat alkalommal Zürich (Svájc), hetente háromszor Genf (Svájc), hetente négyszer Brüsszel (Belgium), ötször Párizs (Franciaország) és hetente háromszor Hamburg (Németország) között. Köln/Bonn (Németország) a hét minden napján elérhető lesz.

Bécsből a tél folyamán a Eurowings utasai hetente két alkalommal érhetik el Malagát, Fuerteventurát és Las Palmast, míg az andalúz Jerez de la Fronterába heti egy járat közlekedik majd. Olaszországba Róma és Pisa egészíti ki a kínálatot. Az Egyiptomba vágyó turisták már most is heti egy alkalommal eljuthatnak Bécsből Marsa Alamba (Egyiptom). Új célállomásként heti egy járattal Faro (Portugália) kerül be a menetrendbe. Mindezeken kívül Bécsből heti 11 járat indul Nürnbergbe (Németország).

Havanna heti egy Kölnből induló járattal egészíti ki a téli szezon kínálatát, míg ugyaninnen Miamiba (USA) most először repül a téli menetrendben is a légitársaság. Ugyancsak növeli a Varaderoba (Kuba), Mauritiusra és Phuketra (Thaiföld) Kölnből induló járatok számát a Eurowings.

 

Düsseldorfból Lanzaroteba, Fuerteventurába (Spanyolország) és Lisszabonba (Portugália) induló járatok lesznek a téli menetrend újdonságai, míg Hamburgból az utasok Teneriffére és Fuerteventurába (Spanyolország) tudnak télen eljutni.

 

SWISS

A mostani téli menetrendben fog először közlekedni a SWISS új zászlóshajója, a Boeing 777-300ER Miamiba és San Franciscóba. A Szingapúrba közlekedő járat útvonalán eddig hetente háromszor repült a Boeing 777-300ER, 2017. március 3-ától viszont már naponta az új géptípus teljesít szolgálatot. Mindezen felül a SWISS növeli a téli járatszámot Hamburgba, Berlinbe (Németország), Krakkóba (Lengyelország) és Belgrádba (Szerbia). A SWISS 2017. február 4-25. között új járatot közlekedtet Zürich, Sitten (Wallis) és London (Nagy-Britannia) között, ezzel is kiszolgálva a téli sportok kedvelői részéről keletkező igényt. A Spanyolországba (Barcelona, Madrid, Valencia), Portugáliába (Lisszabon) és Olaszországba (Róma, Firenze) közlekedő SWISS járatokon nagyobb kapacitású gépeket használ majd a légitársaság.

 

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.