10 ok, miért utazzunk profival

Már a közepes vállalatoknál is gyakori, hogy kollégái rendszeresen útra kelnek üzleti céllal. A tapasztalat az, hogy a szervezést ameddig csak lehet, saját erőforrásból oldják meg, nem is sejtve, mekkora előnyt jelentene, ha mindezt profira bíznák. Az alábbiakban néhány üzleti utaztató osztja meg velünk érveit arról, miért érdemes profikat választani.

1.

Az idő pénz

Egy laikus számára – még ha rutinos is – rendkívül időigényes minden légitársaságot, szálláshelyet, autókölcsönzőt egyesével végigböngészni az interneten. Nagyon sok energia megismerni az egyes idegenforgalmi szolgáltatók és helyfoglaló rendszerek logikáját. Egy profi utaztató mindezt átvállalja ügyfelétől. Felkutatja a legjobb árakat, megtalálja a legjobb megoldásokat, és közben értékes időt spórol meg a cégnek – állítja a Jet Travel.

 

2.

Magabiztosság a változó környezetben

Egy állandóan változó környezetben a változások figyelése, és az erről való tájékoztatás, illetve az utasok felé történő folyamatos, 24 órás rendelkezésre állás nagyfokú biztonságot ad. Ha segítségre, tanácsra van szükség, mindig elérik a megfelelő embert a vonal túlsó végén – említi pozitívumként az OTP Travel.

 

3.

Költségoptimalizálás

Fontos szempont az is, hogy a cég utazási szokásainak ismeretében az utazási iroda hozzá tud járulni a cégköltségek optimalizálásához – fogalmaz az OTP Travel. Utazási brókerként az iroda háromoldalú szerződésekkel teszi költséghatékonyabbá tevékenységét, tisztában van és élni tud a légitársasági kedvezményekkel, törzsutas programokkal – teszi hozzá a Jet Travel.

4.

Azonnali információk, szaktudás

Az utazási irodák időben értesítik az utast járattörlésről, járatmódosításról, és figyelemmel kísérik az igénybe vett szolgáltatások státuszát, szakmai kapcsolataik lévén a felmerülő problémákat, kéréseket gyorsan kezelik – emeli ki a Jet Travel.

A szaktudás fontosságát emeli ki a Hogg Robinson (HRG) is. Gyakori és összetettebb utazások megszervezésénél már nincs meg helyben sem a szakértelem, sem a humánerőforrás, nem is beszélve a professzionális technológiai háttérről.

 

5.

Vállalati utazási politika betartása

Egy profi iroda segít kialakítani a vállalat utazási politikáját és foglalási folyamatokat ezen irányelvek szerint alkalmazni, biztosítva a preferált beszállítók és a kedvezményes corporate árak alkalmazását – emeli ki a Carlson Wagonlit Travel (CWT), amely ezeket a folyamatokat magas szintű technikai eszközökkel is támogatja. Ez kiemelt szempont a HRG-nél is.

 

6.

Valós idejű online utazási riportok

Ha igazán tapasztalt és erős hátterű utaztatót választ a cég, azonnali adatokkal és benchmark információkkal ellátott, valós idejű online riportokat is kaphat, melyek kiemelkedő jelentőségűek a költségek tervezésében, alakításában. Lehetőséget adnak az összehasonlításra és a nyomon követésre, könnyen kiemelhetőek az utazási költség megoszlásán belül a sikeres és a fejlesztésre szoruló területek – sorolja a CWT.

 

7.

Fejlett technológiai support

A CWT ingyenes, saját naptárral szinkronizálható CWT To Go ™ mobilalkalmazást kínál, amellyel az üzleti utazó bármikor hotelt foglalhat, ellenőrizheti a menetrendet. Szinkronizálhatja utazásait üzleti naptárával, becsekkolhat on-line. A CWT újdonsága a nemrég elindult RoomIt by CWT rendszer, amely olyan hotel keresési eredményeket jelenít meg, amely megfelel a vállalat utazási politikájának, figyelembe véve a kedvezményes árakat és az utazói preferenciákat.

A HRG tavaly bevezetett appja is rendkívül praktikus és sokoldalú. Az utas tud rajta keresztül foglalni, minden információhoz hozzájuthat, közvetlenül eléri őt ezen keresztül az utaztató is minden sürgős tájékoztatással, a vezető pedig itt is jóváhagyhat utazásokat. Fokozza a cég és az utazók kényemét is.

 

8.

Utazási kockázatkezelés, biztonság

Az egyik legfontosabb előny a profiknál az utazási kockázatkezelés (Travel risk management – Safety & Security Traveler tracking) – ezt gyakorlatilag valamennyi komolyabb üzleti utaztató kínálja ügyfeleinek, kissé eltérő tartalommal. A szélsőséges időjárási jelenségektől a politikai zavargásokig az utazók számos kockázattal szembesülhetnek útjuk során. Biztonságuk első számú prioritás – erősíti meg valamennyi iroda, köztük a HRG is. Mivel profiljuk szerint ők kifejezetten globális partnerekkel dolgoznak együtt, munkájukban talán másoknál is nagyobb hangsúlyt kap ez a szempont.

 

9.

Minimális adminisztrációs teher

A fentiekből az is következik, hogy a profi szolgáltató minden utazást, költséget, foglalást pontosan követ és adminisztrál, vagyis jelenetős adminisztrációs tehertől menti meg a céget. Mivel professzionális módon teszi mindezt, a tévedés vagy pontatlanság esélye is kisebb.

 

10.

Különleges igények teljesítése

Egy üzleti vagy incentive út során felmerülhetnek extrém kérések. Előfordulhat, hogy mondjuk hangszert, sporteszközt, különleges felszerelést vagy akár egy állatot kell szállítani. Megesik az is, hogy több programot, embert és helyszínt kell összeszervezni. A profi utaztató megoldja a bonyolultnak tűnő helyzeteket is, megkímélve a céget a plusz terhektől és az idegeskedéstől – mondja a Jet Travel.

5 érv az OTP Travel mellett

 • Szakértelem
 • Teljes körű kiszolgálás (pl. repülőjegy, utasbiztosítás, szállás, bérautó, vízum, céges rendezvények stb.)
 • Rendelkezésre állás, tájékoztatás, segítségnyújtás
 • A céges szabályzatok ismerete alapján való ajánlatkészítés
 • Utazási költségek optimalizálása kimutatások, riportok, elemzések készítése

 

5 érv a Jet Travel mellett

 • Nemzetközi, technológiai újításokat támogató háttér az ATPI révén
 • ATPI világhálózatán keresztül hozzáférés több mint 100 ország lokális rendszereihez
 • Személyre szabott szolgáltatás a céges utaztatás szabályzat betartása mellett
 • Cégre szabott riportok, travel management, mobil applikáció, online helyfoglaló rendszerek
 • Különleges igények teljesítése egy felkészült szakmai csapattal

 

5 érv a Carlson Wagonlit Travel mellett

 • Valós idejű online utazási riportok készítése (CWT AnalytIQs)
 • Ingyenes, saját naptárral szinkronizálható CWT To Go ™ mobilalkalmazás
 • Utazási kockázatkezelés (Travel risk management – Safety & Security Traveler tracking)
 • CWT globális szerződött árak a RoomIt by CWT rendszeren keresztül (GDS-eken kívül Booking.com és Expedia is)
 • Utazói élmény fejlesztése a technológia igénybevételével

 

5 érv a HRG mellett

 • Erős nemzetközi háttér, több mint 120 piacon vannak jelen
 • Nemzetközi színvonalú megoldások, de testre szabott módon
 • Szakértő, tapasztalt csapat
 • Fejlett HRG technológia az ügyfeleknek
 • Utazói élmény fejlesztése a technológia segítségével (pl. HRG Travel applikáció)

 

 

Megújult a cegeshelyszinek.hu

Megújult az egyik legnagyobb rendezvényhelyszín-kereső portál, a CegesHelyszinek.hu. Az oldal teljes átalakítást és számos új funkciót kapott, a fejlesztések fő célja az ügyfélélmény növelése és a keresések egyszerűsítése volt. A napi 40-50 rendezvény lekérést bonyolító portál így nagyban megkönnyíti a megrendelők munkáját, mivel néhány kattintással szinte az ország összes rendezvényhelyszínéről átfogó képet kaphatnak. 2017-ben 1023 rendezvényük volt, ügyfeleik száma meghaladja a 900-at.

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.