Igazi wow élmény a Párisi Udvar

Budapest top 3 szállodája közé pozicionálja a Mellow Mood Group új, soft opening időszakát töltő ékszerdobozát, a Párisi Udvart, s az első hivatalos bemutató után ezt csak megerősíteni tudjuk.

A Párisi Udvar számokban: 4,5 év, 110 szoba, 160 fős konferenciakapacitás, 130 alkalmazott. Budapest imázsa szempontjából is igazi „nagy dobás” a Hyatt szállodalánc The Unbound Collection by Hyatt márkához tartozó, hivatalosan június második felében nyíló Párisi Udvar Hotel Budapest. Már most, a soft opening ideje alatt is fogadnak vendégeket, s mint megtudtuk, a Hyatt lánc törzsvendégei körében óriási az érdeklődés az építészetileg igazi kuriózumnak számító luxusszálloda iránt.

Legek szállodája

Fazekas Tamás igazgató elmondta: sok tekintetben tartalmaz „legeket” a szálloda, itt van például Budapest legnagyobb lakosztálya. A 6. emeleten ugyanis a két hatalmas, saját spa-val, tetőteraszon található jacuzzival és a Gellért-hegyre panorámás szaunával rendelkező lakosztály egybenyitva összesen 500 négyzetméteres. A belvárosi hotelek között itt találhatók a legnagyobb szobaméretek (a legkisebbek is 34-36 négyzetméteresek).

A szállodaigazgató hangsúlyozta azt is, hogy az álomszép passzázsban található vendéglátóhelyek (kávézó, étterem és bár) all day dining koncepcióval üzemelnek majd, és nemcsak a szállóvendégeket várják, hanem a város lakossága előtt is nyitva állnak.

Bár a luxushotel alapvetően nem wellness vagy konferencia tematikájú, fitnesz- és wellness-részleggel, továbbá négy teremben összesen 160 fős konferenciakapacitással rendelkezik.

A szálloda egyébként a Hyatt 2016-ban indult The Unbound Collection by Hyatt brandjéhez csatlakozott, amelyben olyan különleges hotelek között szerepel, mint a Hotel du Louvre és a londoni Scotland Yard épületében működő szálloda (Great Scotland Yard).

A szállodát bebarangolva meggyőződhettünk róla, hogy a hotel tényleg igazi wow élményt nyújt.

Zsolnay-csempék a falon, Villeroy & Boch kő a padlón, gyönyörű Róth Miksa-féle üvegablakok, illetve az álomszép kristály- és üvegkupolás passzázs határozzák meg az épület közösségi tereinek fő karakterét, miközben a szobák és lakosztályok épphogy nem a túldíszítettség, hanem a letisztult stílus jegyében készültek.

De tartogatnak azért néhány meglepetést is, ilyen például a mozgásérzékelős vezetőfény, amely éjszaka segít a vendégnek eltalálni a fürdőszobába, vagy a fűthető WC-ülőke, amelyet a vendég kedvére beprogramozhat.

Felújítás kihívásokkal

Mint Hermesz János projektmanagertől megtudtuk, a felújítás több kihívást is tartogatott számukra, és nemcsak a hosszas és alapos restaurálási munkák miatt (amiket egyébként magyar szakemberekből álló csapat végzett). Az építkezés során szembesültek például azzal is, hogy a felső két szint korábban teljesen beázott és egészen a tartófalakig kellett a területet csupaszítani, a főkupola üveg elemeit pedig egyenként számozva kellett elszállítani a restaurálásra, amíg a talapzatát megerősítették. Ez a művelet másfél évig tartott.

Az 1817-ben épült, aztán a 20. században többször átalakított épület egyébként eredetileg is tartalmazott számos, építészetileg is kuriózumnak számító megoldást. Nincs még egy olyan épület, ahol 250 ezer darabból álló kerámia-berakás borítaná a homlokzatot. Az épület alatt közműalagutat építettek ki annak idején, benne akkoriban kifejezetten modern, kör alakú lift közlekedett, illetve a pincében található forrásvíz felhasználásával oldották meg az épület hűtését.

Újabb ötcsillagos jön

A szálloda igazi kuriózumnak számít. Egy éjszaka a különleges hotelben jelenleg 350-400 euróba kerül, a magasabb szobakategóriákban 500-600 euróba. A tetőn található lakosztályok külön-külön 4500 és 6000 eurós felár ellenében próbálható ki egy éjszakára, együtt 10 000 euróba kerülne az 500 négyzetméteres luxus lakosztály-együttes.

Az üzemeltetést a Mellow Mood Group tulajdonában álló Párizs Property Kft. végzi.

Bár a szállodavállalat jelenleg teljes gőzzel az új hotelre fókuszál, már készül a koncepció egy újabb ötcsillagos szállodára a 6. kerületi Paulay Ede utcában – mondta el Schwindt-Kiss Andrea projektigazgató.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.