Szállodafejlesztések a régióban és Magyarországon

Erősödik a befektetői bizalom a közép-kelet-európai szállodai beruházások iránt, bár a szűkös építőipari kapacitások miatt számos projekt átadása csúszik.

A megnyitás előtt álló Párisi Udvar

A budapesti HOTCO szállodabefektetési konferencián elhangzott néhány érdekes adat a régióban található 23 ország gazdaságáról, demográfiájáról. Közép-Kelet-Európa és a kaukázusi régió majd kétszer akkora területű, mint Nyugat-Európa, lakossága azonban csupán annak háromnegyede. A hotelekkel kapcsolatos gazdasági tranzakciók száma pedig a nyugat-európainak alig egytizede. 2024-ig becslések szerint a közép-kelet-európai és kaukázusi térségnek a gazdasági növekedése éves szinten 3-4% körül várható, vagyis meghaladja a nyugat-európait. Emiatt a befektetői érdeklődés nő a régió iránt.

Luxus és első osztályú beruházások a régióban

A Tophotelprojects szállodaszektorral foglalkozó adatgyűjtő- és elemző cég információi alapján összesen 242 szállodafejlesztési projekt zajlik jelenleg a régióban, és a közeljövőben 50.000 szoba megvalósításával lehet számolni. A projektek számát tekintve a listavezető országok: Ausztria, Lengyelország és Horvátország. Magyarország az ötödik helyet foglalja el közel 2.000 szoba létrehozásával, tíz szállodafejlesztés keretein belül. A futó projektek (242) több mint egyharmadában a szállodák megnyitásának éve: 2019. Ez hozzávetőleg 13.700 új hotelszobát jelent 88 szállodában a régiónkban.

A turizmus.com teljes cikke a fejlesztésekről ITT olvasható.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.