Vasúti kedvezmények az Európai Mobilitási Héten

Szeptember 16-án kezdődött és 22-ig tart kontinensünk egyik legfontosabb összefogását hangsúlyozó, a környezettudatos városi életet előtérbe helyező eseménye, az Európai Mobilitási Hét.

A MÁV-START és a GYSEV is aktív részese a rendezvénysorozatnak, hogy népszerűsítsék a közösségi közlekedés előnyeit és a vasúti utazást. A vasúttársaságok számos kedvezménnyel készültek a szeptember 16-22. közötti időszakra, így többek között díjmentes kerékpár szállítási lehetőség és ingyenes vasúti utazási lehetőség is az utasok rendelkezésére áll.

Az Európai Mobilitási Hét teljes időtartama alatt szeptember 16. és 22. között minden belföldi MÁV-START és GYSEV vonalon, az általános kerékpár szállítási szabályok mellett díjmentesen lehet igénybe venni a kerékpárszállítást. Az utasoknak az érvényes menetjegy vagy bérlet mellett kell rendelkezniük a díjmentes kerékpárjeggyel, amely a pénztárakban, vagy a vonatokon a jegyvizsgáló munkatársaktól kérhető. A MÁV-START esetében az internetes jegyértékesítési rendszeren keresztül is megváltható a díjmentes kerékpárjegy ezen a héten.

A MÁV-csoport kuponfüzetében – amelyet az Európai Autómentes Nap rendezvényén, Budapesten, az Andrássy úton vehetnek át az érdeklődők – további kerékpár szállítási kedvezményt tartalmazó kupon található. Ezzel a szelvénnyel szeptember 28-29-én vagy október 5-6-án lehet egyszeri alkalommal igénybe venni 25%-os kerékpár szállítási kedvezményt egy útra, vagy menettérti útra a MÁV-START belföldi vonatain.

További kedvezményt nyújtanak a vasúttársaságok az Európai Autómentes Napon, amely ebben az évben szeptember 22-én, vasárnap lesz. Belföldi viszonylatokon a MÁV-START és a GYSEV díjmentes utazást biztosít azoknak az utasoknak, akik a vonatokon felmutatják a forgalmi engedélyüket. A kedvezményt a gépjármű tulajdonosa, vagy üzembentartója veheti igénybe másodosztályú utazásra. Első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, a feláras vonatok esetében (például InterCity vonatok) a pót- és helyjegyet vagy gyorsvonati pótjegyet külön meg kell vásárolni. Nem természetes személy részére kiállított forgalmi engedéllyel a kedvezmény nem vehető igénybe.

Az információk a MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu oldalon, valamint a GYSEV Zrt. weboldalán a www.gysev.hu címen is megtalálhatók.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.