Utasrekord a Lufthansánál

A Lufthansa Csoport tagjai idén júniusban mintegy 12 millió utast szállítottak, ami 18%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi utasszámhoz képest.

A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 12,3%-kal, az árbevétel pedig 15,9%-kal volt magasabb az előző évinél. Ehhez hasonlóan a kapacitáskihasználtság is 2,6 százalékponttal, 82,8%-ra nőtt 2016 júniusához viszonyítva.

Az év első félévében pedig mintegy 60 millióan utaztak a csoport légitársaságaival, 17,2%-kal többen, mint 2016 első hat hónapjában, így összességében véve a Lufthansa-tagok több utast szállítottak 2017 első felében, mint eddig bármikor. A kapacitáskihasználtság 79%-os történelmi csúcsot ért el, 2,7 százalékponttal meghaladva az előző évi értéket.

A Lufthansa, a SWISS és az Austrian Airlines hálózati légitársaságok 8,8 millió utast szállítottak júniusban, 6,7%-kal többet, mint az egy évvel korábbi hasonló időszakban és 5,1%-kal többet, mint tavaly júniusban. Az előző évvel összehasonlítva 2,6%-kal volt magasabb a rendelkezésre álló utaskilométerek száma júniusban, miközben a járatok száma 1,9%-kal csökkent.

A Lufthansa Csoport point-to-point légitársaságai – a Eurowings (azon belül a Germanwings) és a Brussels Airlines – mintegy 3,2 millió utast szállítottak júniusban. Ezen belül 3 millióan vették igénybe a rövid távú, 200 ezren pedig a hosszú távú járatokat. Az utasszám 79%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

 

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.