Újgenerációs gépek az Emirates-nél

Megkezdődött az újgenerációs Airbus 380 és Boeing 777-300ER repülőgépek szállítása az Emirates-hez. Az első új típusú A380-as, a típus 85. tagjaként ebben a hónapban érkezett a légitársaság flottájába, de novemberre várják még generációjából elsőként egy Boeing 777-300ER szállítását is.

Az új típusú gépek érkezése összhangban áll a légitársaság modern, környezetbarát flotta kiépítése céljából történő folyamatos befektetéseivel, valamint az utasok számára biztosított magasabb szintű kényelemre és biztonságra való törekvésével.

 

Újgenerációs Emirates Airbus 380

Az ikonikus Onboard Lounge és a First osztályon található fedélzeti Shower Spa mellett az újgenerációs Emirates A380 – 388Q számos új funkcióval, többek között továbbfejlesztett üléskonfigurációval rendelkezik. Ez az első az ebben a pénzügyi évben várt hét repülőgépből, ezen felül további 51-et rendelt az Emirates. A személyzeti pihenő áthelyezésével 25-tel több ülésnek jutott hely az Economy osztályon, a bővítés így összesen 426 utas fogadását teszi lehetővé az alsó szinten. A First és Business osztályú ülések száma 14, illetve 76 marad.

A számos újítás mellett még elegánsabb designt kapott a Business osztály: a plafon megemelésével tágasabb és pazarabb térben élvezhetik a repülést az utasok. Az Emirates újgenerációs A380-asán a középső folyosókra kerültek a 28%-kal megnövelt fejfeletti tárolók.

Az Airbus 380-as új generációja a tervek szerint több hosszú távú útvonalat teljesít majd.

 

A Boeing 777-300ER új generációja

Az Emirates az új Boeing 777-300ER típus érkezését november végétől várja. Ez lesz az első a hatból ebben a pénzügyi évben, amelyet további 27 darab B777-es követ. Az új repülőgépen a továbbfejlesztett Business osztályú ülések vízszintesig döntve 78 inch (kb. 198 cm) hosszúságú ággyá alakíthatók, egy minibárral és az iparág legnagyobb, 23 inch (58 centiméter) átmérőjű fedélzeti képernyőjével kiegészülve.

Az Economy osztályon az üléskonfiguráció újítása mellett az utastérbe két további ülés került, amellyel az osztály teljes befogadóképessége 306-ra növekedett. A First és a Business osztály üléseinek száma 8, illetve 42 maradt.

Friss megjelenést kaptak a Boeing 777-esek illemhelyei is: a fa kivitel és a világítás megnövelése mellett az oldalfali panel is új designnal bír.

Az üzemanyag-takarékos repülőgépektől megnövekedett környezeti teljesítményt várnak, amellyel 2%-kal alacsonyabb lesz az üzemanyag felhasználásuk.

 

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.