Újdonságok a Czech Airlines-tól

A Czech Airlines a téli menetrendjében is megtartja a napi 2-3 járatát Budapest-Prága útvonalon, de az útvonalat a kapacitásfejlesztésnek köszönhetően nem csupán ATR-ek, hanem sok esetben a modernebb, kényelmesebb és főleg nagyobb befogadóképességű 130 férőhelyes Airbus 319-esek szolgálják ki.

Code-share Pekingbe

A Czech Airlines code-share megállapodást kötött a Hainan Airlines légitársasággal a Prága-Peking útvonalra, így CSA járatszámmal is foglalható a járat, kiváló budapesti csatlakozással, a téli menetrendtől heti 3 alkalommal.

 

Új árstruktúra: VALUE

A CSA  – igazodva az új légitársasági  trendekhez – módosította árstruktúráját és egy ún. VALUE árat vezetett be, amelynek lényege, hogy a csak kézipogyásszal utazók kedvezményesebb áron vásárolhatnak repülőjegyet, mint a feladott poggyásszal utazók. Ez a kedvezményes ár jelenleg még csak prágai kiindulással érvényes Amszterdam, Barcelona, Düsseldorf,Milánó, Párizs, Stockholm és Varsó útvonalakra. December 1-jétől bővül a lista Brüsszel, Koppenhága és Velence célállomásokra szintén Prágából. Az új árstruktúra bevezetése 2016-ban tovább folytatódik egyéb célállomásokra is.

 

Racionalizált fedélzeti ellátás

Az új árstuktúrával párhuzamosan a légitársaság racionalizálta a fedélzeti ellátás költségeit is. Ennek során december 1-től az Európán belüli járatain a business osztályon az ellátás változatlan marad, míg turista osztályon az alábbiak szerint változik :

– Az európai, rövidtávú járatokon – géptípustól függően – a business utasokéval megegyező étel-italokat lehetvásárolni Menu Upgrade néven, irányonként 8 eurós áron. Kisebb gépek esetében a “Buy on Board” szolgáltatás vehető igénybe, ahol snack és italválaszték áll rendelkezésre fedélzeti fizetés ellenében.

– Az orosz desztinációk esetében és Jerevánba a business utasokéval megegyező,  meleg ételek kérhetőek a Menu Upgrade szolgáltatással, amennyiben legkésőbb 24 órával indulás előtt megrendeli az utas. Ennek ára szakaszonként 12 euró, és a Buy on Board keretében a fedélzeti snack és italválasztékból vásárolhatnak az utasok a gépen.

– A hosszútávú és code-share járatok (pl. Travel Service desztinációk, Peking, New York), illetve Szöul és Almati esetén  továbbra is ingyenes fedélzeti ellátást nyújt turista utasai számára a légitársaság, illetve partnerei.

 

My bookings alkalmazás

A CSA honlapján vagy mobil alkalmazással készült foglalások esetében, az utasok nyomon követhetik foglalásukat a “My bookings” alkalmazásával, ugyanitt módosíthatják foglalásukat és egyéb szolgáltatást is intézhetnek.

 

Új desztinációk a menetrendben

A Czech Airlines számos, új európai desztinációt vezetett be az idei nyári menetrendjében, amelyek közül több megmarad a téli időszakban is. Ezek a városok: Velence, Billund, Bologna, Helsinki, Nizza, Almati és ismét visszaállítják Jerevánt.

A 2016-os nyári menetrend tervezett újdonságai között található Reykjavík, Málta, Birmingham, Szarajevó, Szkopje és Zágráb.

Az orosz piac kedvező alakulása esetén a légitársaság a fenti városok mellett új orosz járatok indítását vagy eddigiek visszaállítását tervezi  Kalinyingrádba, Kazányba, Ufába, Minszkbe és Odessába – szintén  jövő nyártól.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.