Újabb sztárséf főz az Air France-nak
A francia légitársaság business class utasai a két Michelin-csillagos szakács, Jean Sulpice fogásait kóstolhatják.
Jean Sulpice hat új ételt álmodott meg az Air France utasainak a 2017-es év első három hónapjára. Az ínyenc fogások minden Párizsból induló hosszú távú járaton, és néhány középtávú útvonalon is elérhetőek.
A légitársaság küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében évek óta rendszeresen neves francia szakácsokat kér fel egy-egy menüsor kidolgozására.
A következő három hónapban a középtávú járatokon a Business class menüsora kéthetente frissül, a hosszú távú járatokon pedig havonta két fogás változik majd. Jean Sulpice különféle főzési technikát, ízvilágot és textúrát ötvözve könnyű és friss ételeket készít az utasoknak. A két Michelin csillaggal rendelkező séf a francia gasztronómia egyik úttörője. Saját étterme, a Restaurant de Jean Sulpice a Francia-Alpokban, Val Thorensben található. Ételeihez jellemzően szezonális zöldségeket, friss fűszereket és helyi termelők áruit használja, ezzel biztosítva a legkiválóbb minőséget. Az Air France Business class utasai hat innovatív, egészséges gourmet fogást kóstolhatnak a felhők felett:
Bárány pikáns mártással, burgonyapürével és salátával
Vörösborban pácolt marhapofa koriander mártással, tejszínes burgonyával és gesztenyével
Gyöngytyúk kömény mártással és tejszínes paszternákkal
Pisztráng vizitormával és kukorica polentával
Tőkehalfilé mandarinos satay szószban földimogyorós spenóttal
Comté sajt rizottó zellerrel és lestyánnal
A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló járatokon a La Première és a Business class utasok a sztárséf fogásain kívül “A la Carte” fogásokat is választhatnak. A thai, kínai, indiai, japán és koreai konyha különlegességei valamint tengeri ételek is foglalhatóak online az utazás előtt akár 90 nappal.
Forrás: Business Traveller Hungary
Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.