Újabb rekordokat dönt a Lufthansa Csoport

Tovább nőtt a Lufthansa Csoport Magyarországon: négy légitársasága, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS és a Brussels Airlines 2015 első kilenc hónapjában több mint 1 millió utast szállított, amely 7 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakának eredménye.

A növekedés ütemét jól jelzi, hogy 2015 januárja és szeptembere között közel annyian választották a Lufthansa Csoport járatait, mint 2014-ben egész évben. Az egyes légitársaságok közül a Lufthansa mintegy 632 000, a SWISS közel 156 000, az Austrian Airlines 88 000, míg a Brussels Airlines 154 000 légi utast üdvözölhetett a Budapestről induló, vagy oda érkező járatai fedélzetén az első kilenc hónap során. Hasonlóan jó eredményről számolhat be a Germawings/Eurowings a Budapest és a német városok közötti járatain, a légitársaság a bővülés üteme alapján a tavalyi 280 000 utas után idénre már 400 000 utassal számol.

A legnagyobb növekedést a tavalyi év után ismét a Brussels Airlines érte el: a légitársaság utasforgalma 28 százalékkal magasabb, ráadásul kilenc hónap alatt több utast szállított 2015-ben, mint 2014 egészében. A Lufthansa is 7% feletti növekedést mondhat magáénak.

A Lufthansa Csoport négy légitársasága összesen heti 115 járatot közlekedtet Budapest és Frankfurt, München, Zürich, Bécs illetve Brüsszel között, míg a Germanwings/Eurowings pedig 33 járatot üzemeltet a magyar főváros és Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, valamint Köln-Bonn között.

A Lufthansa Csoport a 2015-ös évben a Germanwings/Eurowings utasaival együtt a második legnagyobb utasforgalmat adó légitársaság-csoport lett Magyarországon. Az észak-amerikai útvonalon továbbra is a csoport szállítja a legtöbb utast Magyarországról. Ugyanakkor a First Class szolgáltatásokat is értékelik az utasok, ennek forgalma ugyanis 10 százalékkal emelkedett idén.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.