Újabb rekord dőlt meg a Debrecen Airporton

Minden idők legjelentősebb decemberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport. 2017. decemberében, a tavalyi év azonos időszakához képest 17%-kal többen, mintegy 22400-an fordultak meg Magyarország második legforgalmasabb repülőterén.

A 2017-es év teljes időszakára vonatkoztatva a növekedés 2016-hoz képest +12%-os volt, ami egy év alatt +33 784 utast jelentett.

„A Debrecen Airport 2017-es utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó hónapja a tavalyi decemberhez képest is rendkívül forgalmas volt, hiszen sokan látogattak haza külföldről szeretteikhez, rokonaikhoz a karácsonyi ünnepekre, miközben a téli szünidős városlátogatások száma is évről évre egyre dinamikusabban fejlődik. 2017. december 18. óta már összesen nyolc európai és izraeli régió érhető el közvetlen menetrend szerinti összeköttetéssel Debrecenből. 2018-ra még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben, a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakákat tekintve, és a régió szállodáinak kihasználtsági mutatói is várhatóan javulni fognak. A Debrecen Airport által generált turistaforgalom jelentősen hozzájárult a 2017-es IFA és ÁFA bevételekhez, új munkahelyeket teremtett az idegenforgalmi szektorban és növelte a régió vállalatainak és vállalkozásainak az összeköttetést a piacok és az anya- és leányvállalataik között” – mondta a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója, Tamás László.

Moszkva és heti ötször München

2017. december 18-án elindult az új Wizz Air Moszkva járat, amellyel 8-ra bővült az elérhető menetrend szerinti járatok száma, és a szomszédos országok régionális repülőterei közül egyedül Debrecenből van közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A téli és tavaszi hónapokban a kultúrára, vallási turizmusra és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal, illetve a Lufthansa segítségével a müncheni repülőtéren keresztül egy átszállással több mint száz úti célra utazhatnak el a Debrecen Airportról 2018. március 29. után hetente már öt alkalommal.

Charterek: Barcelona és beutazók

Az új Debrecen-Barcelona (El Prat) járattal szinte komplett a nyári charter szezon a Debrecen Airporton. A barcelonai járat hetente egyszer, péntekenként fog közlekedni 2018. június 15. és szeptember 28. között az IBUSZ által bérelt Travel Service légitársaság 189-fős Boeing 737-800-as gépével napközbeni, utasbarát menetrenddel. A nyári szezonban emellett a görögországi Zakyntosra, a Török Riviérára, Antalyaba már heti kétszer, a fekete-tengeri Burgaszba és az egyiptomi Hurghadára is elrepülhetünk. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig kelet-német vendégek érkeznek a nyári menetrendben Debrecenbe és Hajdúszoboszlóra.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.