Újabb légi rekord Debrecenben

Minden idők második legerősebb havi utasforgalmát produkálta augusztusban a Debrecen Airport. 2017. augusztusában, amikor 15%-kal többen, mintegy 38 060 légi utas használta Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es augusztusi és első nyolc hónapos eredményeket összegezve elmondta: “A Debrecen Airport első nyolc havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járaratok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 4 hónapjára is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek és a kereslet rendkívül bíztató. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. Bizakodóak vagyunk, hogy a Kárpátalja lakóinak számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér és tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is.

A nyár vége legnagyobb híre pedig a 2017. december 18-án induló Moszkva járat volt, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a régiós repülőterek közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A nyári hónapokban közel 108 000 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton, mivel a desztinációs portfoliónk mindenki számára biztosította a legmegfelelőbb nyári vakációt. Élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye mellett  Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megyéből is. A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal illetve a Lufthansával a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról hetente háromszor.”

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.