Új utasmóló Helsinkiben

Július 10-én adták át a Helsinki Airport új dél-mólóját az utasok és a légi forgalom számára. Az első járatot a Finnair indította, New Yorkba.

Az utasmóló megnyitása fontos pillanat a repülőtér történetében. Érdekesség, hogy a Helsinki Airport 65 évvel ezelőtt ugyanezen a napon nyitotta meg kapuit. A 2. terminál déli csúcsán befejezett új fejlesztés többek között az Ázsiába és Észak-Amerikába induló utasokat szolgálja majd ki.

A bővítés 8300 négyzetméteren kínál kényelmes helyet az utasoknak, ezen felül három új beszállító hidat tartalmaz a széles testű repülőgépek számára, és Finnország első repülőtéri mozgójárdáját.

A dizájn is kiemelt figyelmet kapott, az anyagok és a bútorok is finnek, a hagyományos repülőtéri bútorokat Finnországban tervezték.

A déli utasmóló része a Finavia fejlesztési programjának, mely keretében a terminál összesen 103 000 négyzetméterrel bővül. A projekt 2020-ban zárul le. A fejlesztési program következő mérföldköve a központi plaza megnyitása lesz 2019 elején. Ez lesz az a tér, ahonnan a hosszú távú utasok indulnak, és ahova érkeznek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.