Új repülőgépek és célállomások a Lufthansánál Münchenben

A 2018-as nyári menetrend számos változást hoz a Lufthansa müncheni központjában. A legnagyobb jelentőségű eseményre március 25-én, éppen az új menetrend életbe lépésekor kerül sor.

Ezen a napon ugyanis öt A380 repülőgép áll üzembe Münchenben, hogy egész nyáron kiszolgálja a légitársaság Los Angelesbe, Hongkongba és Pekingbe induló napi járatait. Télen az A380-as gépek új célállomásokra állnak át – Miamival, Sanghajjal és San Franciscóval kötik majd össze Münchent.

A Lufthansa A350 március 27-én repül majd először Szingapúrba, ahova heti öt járat fog közlekedni Münchenből. Az A350-es géptípusból a Lufthansa összesen tizenegyet állomásoztat Münchenben az októberig érvényes nyári menetrend ideje alatt.

 

Új célállomások Európában

Két lengyel nagyváros kerül be újonnan a nyári menetrendbe. Március 27-én és 28-án repül először a Lufthansa Münchenből Katowicébe (napi járattal), illetve Lodzba (heti öt járattal).

A nyaralók úti céljainak listáját Funchal bővíti, ahova március 31-től rendszeres járatok indulnak Münchenből Madeirára, az eddigi frankfurti járatkínálat kiegészítésére, szombatonként.

A Lufthansa a Münchenből induló európai járatok kínálatát is jelentősen bővíti. Jövő nyáron sűríti a heti járatokat Spanyolország és Lengyelország, valamint Görögország és Portugália népszerű nyaralóhelyei felé.

 

Növekvő járatszám München és Debrecen között

A Lufthansa korábbi tájékoztatása értelmében a München és Debrecen között hétfőn, szerdán és pénteken közlekedő járat a jövő évi nyári menetrend 2018. március 25-i életbe lépésétől hetente ötször, hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is repülni fog a két város között.

A menetrend egyedül a pénteki napon módosul: a többi naphoz képest 40 perccel korábban indul, illetve érkezik a járat, minden egyéb napon 11:20-kor indul Münchenből az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as típusú gép, majd 13:20-kor indul vissza Debrecenből.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.