Új repülőgép állóhelyek Ferihegy 1-en

Új állóhely kiosztás fogadja a repülőgépeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Terminálja előtti betonon. A BUD 2020 fejlesztési program részeként épülő légiáru-raktárak közelébe kerülnek a cargo-gépek, a business jetek és más magángépek az 1. Terminál előtti előtéren kaptak helyet.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az 1. (régi) Terminál közvetlen közelében egyszerre két, hatalmas raktárbázis is épül a BUD 2020 elnevezésű, 50 milliárd forintos repülőtér fejlesztési program részeként. A két nagy csomagküldő cég számára épülő raktárak közvetlen közelébe kerülnek át az érintett vállalatok állandóan Ferihegyen állomásozó gépei. Ezzel párhuzamosan az is eldőlt, hogy a belátható jövőben nem indul újra a diszkont-légiforgalom az 1. Terminálról, így meg lehet szüntetni a régi állóhelyeket, amelyeken elvben Boeing 737-es vagy Airbus A320-as méretű (ún. Code C nagyságú) repülőgépek parkoltak. Ez azt jelenti, hogy a jövőben minden utasforgalmi fejlesztés, köztük a B-utasmoló, illetve további, jövőbeni utasterminál tervezett helyszíne a 2. Terminál lesz.

Ezzel párhuzamosan egyre növekszik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér magángépes forgalma, egyre több hazánkba látogató gazdag üzletember, filmszínész vagy éppen Forma-1-es pilóta érkezik Budapestre saját magángéppel. Emiatt alakított ki a Budapest Airport az elmúlt hetekben új, a nemzetközi/európai szabványoknak mindenben megfelelő állóhelyeket (parkolóhelyeket) és hozzájuk kapcsolódó guruló útvonalakat. Az utóbbi időben egyre több, az Atlanti-óceánt is átrepülni képes, nagyobb méretű magángép érkezik Budapestre, ezeknek, a sokszor akár egy milliárd forintos értékű gépeknek is így biztonságosabb és kényelmesebb lesz a földi kiszolgálása.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.