Új poggyász-szabályok a Ryanair fedélzetén

November elsejétől a Ryanair utasai nem vihetnek fel bőröndöt a fedélzetre.

A Ryanair radikális változásokat jelentette be, amelyek közül a legnagyobb az lesz, hogy november 1-től csak a kisebb méretű, legfeljebb 35 x 20 x 20 cm-es táska vihető fel a fedélzetre, a 55 x 40 x 20 cm-es bőröndök a csomagtérben, de díjmentesen szállíthatóak, ezeket a beszállókapunál veszik el. Elméletileg két csomagot lehet felvinni ezen a méretkorlátokkal, de a gyakorlatban a normál méretű kézipoggyászok jó része már most is a csomagtérbe kerül, ha a járat túlzottan zsúfolt.

A normál méretű kézpoggyászt nem lehet a repülőtéri check-in pultnál leadni, hanem át kell vinni őket a biztonsági ellenőrzésen, és a személyzet csak a beszállókapunál veszik el. Azon nem elsőbbségi utasoktól, akik nem engedik a csomagtérbe helyezni normál méretű kézipoggyászukat, a Ryanair megtagadja a beszállást a vételár visszatérítése nélkül. A kis táska mellett a normál méretű kézipoggyász felvitelére november 1-től akkor lesz mód, ha az utas elsőbbségi beszállást vásárol.

Ezzel párhuzamosan a csomagok feladását a légitársaság azzal ösztönzi, hogy növeli a feladott poggyászok súlyhatárát, valamint csökkenti ezek díját. A súlyhatár 20 kg-ra nő minden feladott csomagra, a sztender csomagdíj pedig 35-ről 25 euróra csökken a 20 kg-os csomag esetében, az indulás előtt.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.