Új osztályok a LOT-nál

Immár a lengyel légitársaságnál is elérhető az emelt szintű turistaosztály, amelyet Európán belül economy plus-nak, a tengerentúli járatokon premium class-nak neveztek el. De további fejlesztések is zajlottak a LOT-nál.

A lengyel légitársaság év eleje óta számos új szolgáltatást vezetett be, de hamarosan újabb fejlesztések is várhatóak. A legfontosabb újdonság, hogy a rövid távú járatokon az economy osztály mellett megjelent az economy plus, amely többek közt nagyobb feladott poggyászkeretet (kétszer 23 kilogrammot), elsőbbségi beszállást és csomagkezelést, valamint térítés ellenében lounge-használatot is engedélyez. Ez főként azon üzleti utazók számára előnyös, akiknek céges utazási politikájuk nem engedélyezi a business osztályt, de nem kívánnak lemondani a kényelemről. A másik véglet viszont az economy simple tarifa, amely a legolcsóbb jegykategória és a normál turistaosztályhoz képest akár 45 %-os megtakarítást is eredményez. Ez csupán a „lecsupaszított” szolgáltatásokat foglalja magában, de felárért választhatóak az utas igényeinek megfelelő szolgáltatások, például a feladott poggyász vagy a helyválasztás.

A lengyel piacon már igénybe vehető a repülőjegyhez között biztosítás is, ezt hamarosan további országokra is kiterjesztik, csakúgy, mint a kis- és középvállalkozásoknak szóló business programot.

A LOT-tal repülőknek továbbá lehetőségük van felsőbb osztályba szóló jegyekért licitálni: a LOT Upgrade keretében indulás előtt 72 órával megadhatják azt az extra összeget, amelyet hajlandóak fizetni a magasabb komfortfokozatért és indulás előtt 48 órával a légitársaság értesíti őket, hogy ajánlatukat elfogadták-e?

A LOT idén ünnepli fennállásának 85. évfordulóját, Budapestre 76 éve indult el az első járat. A légitársaság flottájában jelenleg 39 gép teljesít szolgálatot, és nem csupán európai, hanem hét belföldi célállomására is kiváló összeköttetést kínál.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.