Új menetrend a légiközlekedésben

Március 27-től életbe lépett a nyári menetrend, és úgy tűnik, még soha nem volt ennyire változatos a légiközlekedési kínálat Budapesten, mint az idén.

A március utolsó vasárnapján, az óraállítással együtt életbe lépett új menetrend hagyományosan számos újdonságot hoz, hiszen a légitársaságok az alacsonyabb forgalmú téli hónapok után ebben az időszakban sűrítik meglévő járataikat és indítanak újakat, miközben új szereplők is megjelennek a piacon.

Heti kettőről háromra sűríti járatai számát az airberlin a magyar és a német főváros Tegel repülőtere között. Az új járat menetrendje ideális: kora reggel, délután és késő este közlekedik, ami kényelmes összeköttetést jelent az üzleti utazók számára, valamint új csatlakozási lehetőségeket nyújt Berlinben az Egyesült Államokba és más európai célállomás felé.

Március 17-én és 19-én elindult a Ryanair két új járata, Máltára és Malagára. Mindkét járat heti kétszer közlekedik. Az ír légitársaság ennél is több nyaralós desztinációt hoz a nyári menetrendjében, ugyanis áprilisban indul a korfui és a las palmas-i járat. Utóbbi szigetekre heti egy-egy alkalommal repülnek Budapestről.

Bővül az easyJet budapesti kínálata is: a genfi, a bázeli, a berlini, a párizsi és a london-gatwicki járatok mellé érkezik április 26-án Lyon, ahová heti három alkalommal repül az easyJet Budapestről. Lyon egyszerre izgalmas turisztikai célpont például egy hosszú hétvégére, és egyben fontos kereskedelmi, üzleti célpont is. Franciaország második legnagyobb városát egyben gasztronómiai fővárosként tartják számon, ahol nem mellesleg a magyar labdarúgó válogatott is pályára lép június 22-én, az Európa-bajnokságon.

Idén is a Wizz Air szolgáltatja a legtöbb újdonságot a nyári menetrendben. Március 11-én indult új járatuk Nizza és Karlsruhe/Baden Baden repülőterére, ezt követően március második felében nyitottak járatot Liverpoolba, valamint az izlandi Keflavikba és Ibizára. Március 27-én a Wizz Air újraindítja bakui járatát is.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.