Új információs táblák a GYSEV-állomásokon

A GYSEV Zrt.vonalain mostantól 18 kétoldalas, összesítő tábla segíti az utasok tájékozódását. A 29 collos, mintegy 70 cm-es lcd monitorok a nagyobb állomások mellett sok kistelepülés vasúti megállójában adnak információkat az utasoknak.

A GYSEV Zrt.vonalain mostantól 18 kétoldalas, összesítő tábla segíti az utasok tájékozódását. A 29 collos, mintegy 70 cm-es lcd monitorok a nagyobb állomások mellett sok kistelepülés vasúti megállójában adnak információkat az utasoknak.A vasúttársaság egy uniós pályázat, a Gremo projekt keretében valósíthatta meg a beruházást mintegy 290 millió forintból. Az állomásokon és megállóhelyeken ún. dinamikus utastájékoztató táblákat szereltek fel: az lcd monitorok valós időben, azonnali információkat adnak a vonatokról. A táblákról leolvasható az induló és érkező vonatok ideje, valamint az is, hogy melyik vágányról indulnak, vagy érkeznek, emellett az esetleges késésekről is azonnali tájékoztatást kapnak az utasok. A monitorok természetesen a pontos időt is kijelzik.
A Sopronban a peronoknál összesítő monitorokkal is találkozhat az utazóközönség. Ennek előnye, hogy átszálláskor az utas azonnal láthatja, hogy melyik vágányról indul tovább a vonata. Az állomás várótermében mind a vizuális, mind pedig a hangos utastájékoztató rendszer megújult a projekt keretében. Az utasok nagyméretű, szintén lcd monitorról tájékozódhatnak.
Szintén újdonság, hogy a GYSEV két állomásán, Szombathelyen és Sopronban interaktív információs oszlopokat helyezett üzembe. Ezek 42 collos, állított érintőképernyős monitorok, melyeken az utasok előre beállított honlapokon (GYSEV, MÁV-START, volán társaságok) böngészhetnek. Így további fontos információkat kaphatnak utazásukhoz.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.