Új diszkont légitársaságot hozna létre a Lufthansa

A Eurowings és Germanwings „család” mintájára diszkont, ámde hosszú távú légitársaságot indítana a Lufthansa: a kezdetben hét Boeing 767 vagy Airbus A330 típusú gép várhatóan jövő év végére állna szolgálatba.

A Lufthansa ezzel a lépéssel az európai fogyasztói trendekre kíván válaszolni: felmérésük szerint ugyanis a kontinensen belüli utak 79, az interkontinentális 75 százalékát az egyéni, szabadidős utazók adják és ez a szegmens az üzleti forgalmat meghaladó mértékben nő.

Közlésük szerint azt még vizsgálják, hogy egyedül, vagy partner légitársasággal hozzák létre az új céget, utóbbi esetre készülve már megkezdték a tárgyalásokat a Turkish Airlines-szal.

Emellett további lépéseket is tesz a Lufthansa a csoportjában lévő flotta jobb kihasználása, költséghatékonyabb üzemeltetése érdekében. Vizsgálják, hogy a költségesebb gépeik, így az Airbus A340-eseik használatát hogyan tudnák gazdaságosabbá tenni, a jelenleg Bombardier CRJ típusokat használó Eurowings flottáját pedig teljesen lecserélik, és a kanadai gyártó modelljeit Airbus A320-asokkal váltják fel, ezekből 23 érkezik a flottába.

Ezeket a lépéseket a további költségcsökkentés mellett azért hozza meg a Lufthansa, mert így „nagyobb előnyt” tudnak húzni a folyamatosan fejlődő légi piacból.

Ugyanakkor a Lufthansa továbbra is komoly fejlesztéseket tervez a prémium szegmensben: az ötcsillagos minősítése elérése érdekében megújítja business és first osztályát és bevezeti a premium economyt, javítja a premium check-int Frankfurtban és Münchenben, személyesebb szolgáltatást vezet be és a business class fedélzeti ellátását is felfrissíti.

Forrás: MTI/BTH

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.