Új díjszabások és célállomások a Lufthansánál

A március elején bemutatott új Eurowings márka a Lufthansa európai és interkontinentális diszkont légitársaságaként üzemel majd. Ám nem ez az egyedüli változás: ősszel lép életbe a Lufthansa új árképzése, amely a turistaosztályon is három kategóriát különböztet meg.

Az ’új Eurowings’ kontinentális járatainak tarifái megfelelnek majd a Germanwings 2013-ban bevezetett à la carte koncepciós elven működő, hármas – basic, smart és best árazásának, különféle szolgáltatáscsomagot kínálva.

A németországi és európai útvonalakon továbbra is lehet majd jegyet foglalni az üzleti osztályon, de a jövőben ehhez további lehetőségek társulnak. A turistaosztályon az utasok mindig háromféle díjszabás – Light, Classic és Flex – közül választhatnak majd. Az új díjszabás 2015 őszétől lesz elérhető az európai járatok turistaosztályán, a jegyek nyártól kaphatók.

A díjszabások szolgáltatásait és jellemzőit egyértelmű és átlátható módon fel fogják tüntetni az utazási irodák és az utasok számára, és arra is van lehetőség, hogy az utas eltérő díjszabást válasszon az oda- és a visszaútra. A légitársaság a jegyértékesítés nyári megkezdésekor hozza nyilvánosságra a németországi és európai járatok turistaosztályán bevezetendő új díjszabás részleteit.

Bővül a hálózat

A 2015-ös nyári menetrendben a Lufthansa Csoport a világ legsűrűbb útvonalhálózatát kínálja utasainak, hetente több mint 22 500 járattal 103 ország 321 úti céljára repülve.

A Lufthansa Csoport légitársaságainak menetrendjét több mint 18 100 – 32 partner légitársasággal közösen üzemeltetett – code-share járat egészíti ki, így az utasok gyakorlatilag a világ egészére kiterjedő hálózatot vehetnek igénybe.

A Lufthansánál összesen 215 célállomás szerepel a nyári menetrendben, és a kínálat további bővítése várható. A légitársaság felveszi 2015-ös nyári menetrendjébe Lengyelország ipari és kereskedelmi központját, Bydgoszczt Frankfurtból, és összesen mintegy 240 járatot indít hetente kilenc lengyelországi úti célja felé. Az észak-dán Aalborg városába szintén Frankfurtból repülnek rendszeres járatok. A déli turistacélpontok közül Heraklion (Münchenből) és Sevilla (Frankfurtból és Münchenből) kerül be újonnan a Lufthansa menetrendjébe, és most először indul a két német csomópontból rendszeres járat Reykjavík felé, Bodrum és Cagliari Frankfurtból is közvetlenül elérhető lesz. A Lufthansa az idén nyáron repül először Münchenből Glasgowba és Perugiába, több járat indul Frankfurtból Malagába, Palma de Mallorcára és Valenciába, valamint Münchenből Bodrumba. Az eddigi, frankfurti járat mellett az utasok most már Münchenből is eljuthatnak Kairóba.

Nyártól ismét az Airbus A380 jár Frankfurt és Los Angeles illetve Szöul között. A társaság 2015. szeptember 25-én indítja el kifejezetten szabadidős utazóknak szánt új interkontinentális programját, amelynek első úti célja a floridai Tampa lesz, a Frankfurtból tervezett további interkontinentális járatok – Panama, Cancún, Malé és Mauritius felé – az idén télen csatlakoznak a programhoz.

Germanwings

A nyári menetrendben a Germanwings összesen 132 úti cél felé közlekedik 31 országba Berlin-Tegel, Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Köln/Bonn és Stuttgart repülőtereiről. A vállalat új csatlakozásokat vezet be Düsseldorfból Athén, Jerez de la Frontera, valamint Jersey és Reykjavík felé. Áprilistól új útvonalakat kínál Düsseldorfból Portóba és Faróba, valamint Marseille-be, Berlinből Palermóba, és az idén nyáron a Germanwings Berlinből és Hamburgból Izmirbe is repül. Hamburg közvetlenül csatlakozik majd Barihoz, Stuttgartból Nizzába, Amsterdamba és Valenciába, valamint Kölnből/Bonnból Pristinába, illetve Stuttgartból Tuniszba és Tiranába indulnak járatok.

 

Swiss

A Swiss 34 új célállomással bővíti 2015-ös nyári menetrendjét. Ezek közül 22-őt Zürichből fog kiszolgálni, és 12 új városba – köztük Valenciába és Dublinba – repülhetnek az utasok Genfből. A Swiss sűríti járatait a különböző európai nagyvárosok és San Francisco irányába. A légitársaság így összesen 106 (80 európai és 26 interkontinentális) úti célt kínál utasainak 49 országban az idén nyáron.

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines 58 ország 130 célállomására repül 2015 nyarán, és idén erősebben összpontosít a turistacélpontokra: júniusban felveszi például menetrendjébe Menorcát, majd októberben Miamit. 2015 nyarától szinte minden észak-amerikai úti cél felé naponta indít Bécsből járatokat, márciustól Odesszába is repül.

Brussels Airlines

Brüsszelből tíz új európai célállomás felé – többek közt Bordeaux, Lourdes-Pyrénées, Calvi, Szentpétervár, Olbia, Ibiza, Riga – indulnak járatok. A légitársaság emellett újraindítja hosszú távú washingtoni járatát, és naponta repül a kameruni Yaoundéba.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.