Új díjszabás a Lufthansa európai járatain

A Lufthansa 2015. július 28-tól új díjszabást vezetett be európai járataira. A különféle szolgáltatáscsomagokat kínáló és díjszabású háromféle jegyopció – Light, Classic és Flex – 2015. október 1-től elérhető a légitársaság németországi és európai járatainak turistaosztályán.

Az utasok egyedi igényeik szerint választhatnak a szolgáltatáscsomagok közül, a lefoglalt jegyek később egyéni igények szerint kiegészíthetők egyéb szolgáltatásokkal.

Az új díjszabási koncepció bevezetése része a Lufthansa értékesítési stratégia-reformjának. A különböző díjszabású csomagok elsősorban az ingyen feladható poggyászok mennyisége, a kívánt ülés kiválasztásának lehetősége, a jegyek átfoglalása és törlése területén különböznek. A teljes új koncepció tartalmazza az abszolút rugalmas üzleti osztály és a turistaosztály három új díjszabású repülőjegyét.

A Lufthansa minden új díjszabású csomagjának része magán a repülőúton kívül, hogy az utasok kézipoggyászt vihetnek a fedélzetre, ingyen italt és snacket szolgálnak fel nekik a fedélzeten, kiválaszthatják ülésüket amennyiben indulás előtt 23 órával jelentkeznek be a járatra, és pontokat gyűjthetnek a Miles & More törzsutas-programban. A turistaosztály három új jegyopciója foglaláskor mindig elérhető, a hozzájuk tartozó szolgáltatások világosak és átláthatóak. Így arra is van lehetőség, hogy az utas az oda- és a visszaútra eltérő díjszabást válasszon. Az utasok ezentúl bármikor igényelhetnek további szolgáltatásokat a már megváltott jegyhez külön is, ilyen például nagyobb lábtérrel rendelkező ülés kérése, vagy a jegy átváltása business osztályra.

 

Economy Light

Az október 1-től elérhető új Light opció azoknak az utasoknak lesz a legkedvezőbb, akik kizárólag kézipoggyásszal utaznak és semmilyen átfoglalási és visszatérítési lehetőséggel nem szeretnének élni. A Light díjszabású jegyek már 38 700 forintos ártól foglalhatók oda-vissza útra, de ezzel a jeggyel átfoglalási és visszatérítési lehetőség nem jár. Az alap jegyhez igény esetén az utas utanként 4700 forintos induló díjért feladhat még egy poggyászt, vagy 3100 forinttól foglalhat ülést magának. Mindezt a foglalástól számítva a járat indulásáig bármikor megteheti.

 

Economy Classic

A Classic díjszabás egy ingyen feladható csomagot tartalmaz 23 kg-ig, emellett lehetővé teszi, hogy az utas már a foglaláskor kiválassza a kívánt ülést. Emellett ez a változat rugalmasabb, mint a Light opció, mivel ebben az esetben további díjfizetés ellenében az adott útvonalon lehetőség van átfoglalásra. A Classic díjszabású jegyek 51 300 forintos ártól foglalhatók oda-vissza útra.

 

Economy Flex

A Flex díjszabás alapvetően azokra az utasokra koncentrál, akik maximális rugalmasságot igényelnek utazásaik során. Amellett, hogy a kívánt ülés ebben az esetben is már foglaláskor kiválasztható, a Flex opcióval a jegy díjmentesen átfoglalható, illetve az útvonal is megváltoztatható. Amennyiben az eredetileg foglalt kategóriában már nincs szabad hely, akkor egy esetleges ráfizetés szükségessé válhat. Ebben az opcióban a gyakran utazók 50%-kal több bónuszpontot gyűjthetnek a törzsutasprogram keretében. A Flex díjszabású jegy a Classic-hoz képest útvonaltól függően 19 000 – 50 000 forinttal kerül többe.

 

Business Class

A turistaosztály három új díjszabású opciója mellett az üzleti osztály továbbra is minden járaton elérhető lesz és továbbra is tartalmazza az ehhez a kategóriához tartozó megszokott szolgáltatásokat és előnyöket. Ilyen például a váróhasználati lehetőség, két darab 32 kg-os csomag ingyenes feladása, ülőhelyfoglalás, nagyobb személyes tér a szomszédos ülés szabadon hagyásával, vagy az elsőbbségi beszállás. Újdonság, hogy ezentúl az erre az osztályra megváltott jegy rugalmasan és ingyenesen átfoglalható, illetve törlés esetén ingyenesen visszatérítik a jegy árát. Amennyiben az eredetileg foglalt kategóriában már nincs szabad hely, akkor bizonyos esetekben a ráfizetés szükségessé válhat. Jegyek ebben a kategóriában mindössze 133 000 forinttól elérhetőek, oda-vissza útra.

A Lufthansa új díjszabási koncepcióját tagvállalatával, az Austrian Airlines légitársasággal egyszerre vezeti be. A Swiss már június vége óta az új rendszer szerint értékesíti jegyeit, a Brüssels Airlines pedig 2014-ben vezette be különböző díjszabásait. A hosszú távú járatokra szóló repülőjegyek árazása nem változik.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.