Új beléptetési rendszer a British Airwaysnél

A légitársaság december 12-én mutatja be járatain legújabb csoportos beszállórendszerét, mely alapján a legolcsóbb jeggyel rendelkező utasok szállhatnak fel legutoljára a repülőgépekre.

Idén a British Airways volt az első légitársaság az Egyesült Királyságban, amely bevezette az automatikus biometrikus technológiát és megnyitotta az automata check-in kapukat, emellett önkiszolgáló poggyászfeladó pontokat helyezett el a Heathrow és a Gatwick reptereken. Ezt követően most újabb fejlesztéssel állt elő.

Az online vagy helyszíni becsekkoláskor az utasokat egytől ötig számozott csoportokba sorolják, mely számot a papír alapú és mobiltelefonos beszállókártyán is feltüntetik majd. Egyes számmal azon utasok beszállókártyája lesz jelölve, akik a British Airways Executive Club aranyszintű tagjai, mellettük a hosszú távú járatok első osztályon utazói, illetve a rövid távú járatok Club Europe tagságú business class utasai.

Másodikként a hosszú távú járatokon a World Club ezüstszintű tagjai szállhatnak fel a repülőre, őket követik a bronzszintű tagok és a World Traveller Pluson belül premium ecomony jegyet váltók.

A sima economy jeggyel rendelkezők, akik semmilyen hűségprogramnak vagy egyéb kedvezményre jogosító programnak nem tagjai, a beszállókártyájukon a négyes számot találják majd. Csak utánuk szállhatnak fel az európai járatokra a legolcsóbb, kézipoggyászt sem tartalmazó jegyet váltók. Ez utóbbi jegytípust 2013-ban vezette be a légitársaság.

Természetesen a mozgássérült utasok és a kisgyermekkel utazók továbbira is a többi utas előtt szállhatnak fel a repülőre. Prioritást élveznek még a frequent-flyer státuszt szerző utasok és a Oneworld ügyfelei.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.