További vonatokat újít fel a MÁV

A MÁV-START idén is folytatja a személyszállító járműpark korszerűsítését. Az átalakítások az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

A budapesti elővárosi közlekedésben résztvevő személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére összesen 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá. Ezek közül 150-nél új, fecske motívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. Ebben az évben további 106 jármű kap hasonló megjelenést; a gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül 25 régi jármű újul meg, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is. Emellett az első fecske arculatú mozdony is forgalomba állt, amelyet újabbak követnek.

A kocsik belső berendezése frissebb színvilágot képvisel, amelyhez illenek a díszítő madármotívumok, a fecskék. A komfortérzetet a kicserélt padlóburkolat, a kopásálló üléshuzat, a megjavított ablakkeretek és az ablakszigetelés, továbbá az antigraffiti réteggel kezelt falak is emelik. A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 km/h. A járművek elsősorban a két szolnoki, a lajosmizsei és a szobi vonalon közlekednek. Az idén felújítandó 106 fecske jármű ugyancsak az elővárosi utasforgalmat szolgálja majd, de lehetőség van távolsági sebesvonati alkalmazásukra is. Megújulnak továbbá a gyorsvonati és távolsági vonatok személykocsijai is – idén 25 régi jármű kap új belső megjelenést, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is.

Ezzel egy időben több mint félszáz, V43-as villanymozdony kap – a fecskemotívum mellett – a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.