További A380-asokat rendelt az Emirates

Az Emirates további két A380-assal egészítette ki eddigi megrendeléseit az Airbusnál, amelyeket 2017 negyedik negyedévében szállítanak le a légitársaságnak.

75 már üzemben lévő és 65 leszállításra váró géppel immár az Emirates rendelkezik a világ legnagyobb A380-as flottájával. A légitársaság most tovább bővíti a gépparkot, és újabb két A380-as gyártását rendelte meg az Airbus-tól, amelyekben Rolls Royce Trent 900 hajtómű működik majd.

„2017-re az Emirates 30 régebbi gépet cserél le és további gépekkel bővíti a flottát: 24 új Boeing 777-es és összesen 33 új A380-as típusú géppel” – mondta el Sir Tim Clark, az Emirates Airline elnöke. „Az A380 nagyon népszerű utasaink körében, a növekvő érdeklődés és igény pedig szükségessé teszi a géppark bővítését. Az a célunk, hogy a legmodernebb és leghatékonyabb flottát üzemeltessük, és hogy minél több utazó tapasztalhassa meg az általuk nyújtott élményt.”

A két új gép kétosztályos konfigurációban készül, a fedélzeten pedig elérhető lesz az ingyenes Wi-Fi, a Business osztály utasai számára kialakított Onboard Lounge és a 2500 csatornát kínáló ice fedélzeti szórakoztatórendszer.

Hamarosan a bécsi, a prágai és a tajpeji útvonalakon is A380-asokat működtet majd az Emirates, amellyel 42-re nő azoknak a célállomásoknak a száma, amelyeket ezzel a géptípussal szolgál ki.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.