Több utas, kevesebb cargó a péri repülőtéren

Utasszám-rekorddal és nullszaldó körüli gazdálkodással zárta tavalyi évét a Győr-Pér repülőtér. A 2011-es 18 ezer után tavaly 30 ezret meghaladó utast fogadott a légikikötő, akik 90 százalékuk üzleti céllal, az Audi győri és németországi telephelye közötti forgalom révén használták a létesítményt.

Az autógyár a tavalyi év elején heti kilenc oda- és visszarepülés helyett már 14 retúrjáratot üzemeltet a két gyár között, többnyire üres helyek nélkül.
Összesen hatezer fel- vagy leszállást szolgált ki a reptér tavaly, ugyanakkor jelentősen visszaesett az ad hoc teheráru-szállítás, ami korábban is hektikus volt, az európai autóipar aktuális állapotnak függvényében – mondta a repülőtér ügyvezető, Vadász László, aki a csökkenést azzal indokolta, hogy az ágazat több beszállítója a korábbinál kevesebb alkalommal indított innen árut.
Megjegyezte: nem csupán a régióban működő társaságok szállítanak Pérről vagy Pérre árut, mivel egy kisebb reptér sokkal gyorsabban, rugalmasabban tudja teljesíteni az igényeket, mint egy nagyobb, forgalmasabb légikikötő.
Az ügyvezető szerint a két esemény nagyjából kiegyenlíti egymás hatását, így a reptér nullszaldó körüli eredménnyel zárta a 2012-es évet.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.