Teltházas volt az első Toronto-Montreal-Budapest járat

Oda-vissza telt házzal repült az Air Transat kanadai légitársaság első Toronto-Montreal-Budapest járata. A hatalmas igények miatt a járatot rögtön a nagyobb befogadóképességű, Airbus A330-300-as, 346 személyes géppel teljesítették.

Június 18-án délelőtt ért földet először a Budapest Airport 2. futópályáján a kanadai Air Transat légitársaság Airbus A330-300 típusú gépe. A TS 207 jelű járat ezentúl csütörtökönként közlekedik Budapestre, úgy hogy Torontóból szerda esténként 18 óra 15 perckor indul, utána leszáll Montreálban és további utasokat vesz fel, majd 20 óra 40 perckor száll fel és másnap 11:10-kor landol Budapesten. Az Air Transat járat csütörtökön délután 12:55-kor indul vissza Budapestről majd 16:15-kor száll le Montreálban és végül 18:35-kor ér Torontóba.

Az első Toronto-Montreal-Budapest járatra olyan nagyfokú igény mutatkozott, hogy az Air Transat kénytelen volt az Airbus A330-as nagyobb befogadóképességű, hosszabb törzsű 300-as változatát elindítani, amelynek befogadóképessége 346 fő. A járat oda-vissza telt házzal ment. Az Air Transat gépein 12 business és 334 turista osztályú hely található, minden utasnak az előtte lévő szék hátuljába épített, érintőképernyős, interaktív színes monitorja van a fedélzeti programok megtekintéséhez vagy a gép földrajzi helyzetének nyomon követéséhez. Az Air Transat gépeinek egyik különlegessége a számítógép vezérléses kabinvilágítás, amely egymillió féle színkombinációt hozhat létre, az utazás és a napszakok fázisának megfelelően a legjobban odaillő színekbe varázsolja az utaskabint. Ezek közül általában négyféle színkombinációt használnak a repülés során, más és mást a felszállás, az ételek felszolgálása, az éjszakai pihenés és a reggeli ébredés atmoszférájának megfelelően.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.