Télre leáll a Wizz Air Debrecen-Dortmund járata

A Wizz Air az októberben induló téli menetrendjében nem fogja működtetni a Debrecen és Dortmund között közlekedő járatát. A légitársaság szerint az áprilisban indított járat kihasználtsága nem kiemelkedő, így a gyorsan növekvő piacaikra csoportosítják át kapacitásukat.

A Wizz Air szóvivője, Daniel de Carvalho szerint ez nem jelenti azt, hogy a jövőben, akár már a jövő márciusban induló tavaszi menetrendben nem állítják vissza a dortmundi járatot, „de a légiközlekedésben semmi sem állítható biztosan. Egyelőre annyi mondható el, hogy a téli menetrendünkben nem értékesítünk jegyeket erre az útra.”

A Wizz Air a debreceni repülőtérben ennek ellenére továbbra is komoly potenciált lát. A Debrecenből London-Lutonba és Eindhovenbe közlekedő járatokat fenntartja, azok kihasználtságával elégedett és elképzelhetőnek tartja új célállomások bevezetését is a jövőben.

Sápi Tamás, az Airport-Debrecen Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a légitársaság még nem jelezte a járat leállítását. A debreceni repülőtéren a tavalyi 50 ezres utasforgalom után az idén a 100 ezret is szeretnék átlépni

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.