Sztrájk ellenére bővülés a Lufthansa Csoportnál

A Lufthansa Csoport hozzávetőlegesen 7,6 millió utast szállított novemberben, ami 5,9 százalékos növekedésnek felel meg az előző év hasonló időszakához képest. Ugyanakkor a sztrájkok mintegy 100 millió euróval csökkentették a csoport nyereségét.

A kínálatban elérhető utaskilométer 9,3 százalékkal volt magasabb, az értékesítés pedig 10,1 százalékkal nőtt, ennek következtében a kapacitáskihasználtság fél százalékponttal 75,8 százalékra nőtt.

Az Austrian Airlines tudta a legnagyobb mértékben növelni utasai számát: a növekedés 10,9% volt. Ettől némileg elmarad a SWISS bővülése: a légitársaság 4,3%-os emelkedést ért el. A két légitársaság forgalmának emelkedése többek között a Lufthansa-sztrájkra vezethető vissza, amely során a Lufthansa Csoport többi légitársasága nagyobb gépekkel közlekedett a Németországba induló, vagy onnan érkező járatokon.

Mint ismert, novemberben a pilótákat tömörítő Vereinigung Cockpit szakszervezet hat napra hirdetett sztrájkot. A Lufthansa mintegy 4 500 járatot volt kénytelen törölni, ami több mint félmillió utast érintett. A munkabeszüntetések a Lufthansa Csoport profitját nagyságrendileg 100 millió euróval csökkentik a negyedik negyedévben. A sztrájkok ellenére a Lufthansa 5,8 százalékkal több utast szállított, mint az előző év azonos időszakában, amikor is a légiutas-kísérőket tömörítő UFO szakszervezet egy hétnapos munkabeszüntetést tartott, ami jelentős számú járattörléshez vezetett.

A Eurowings jelenleg dinamikusan növekszik, 33,3 százalékkal növelte eladását, míg a kínálat 35,2%-kal volt nagyobb. Ennek következtében a kapacitáskihasználtság enyhén, 1,1 százalékos mértékben csökkent. A légitársaságnál különösen a hosszú távú járatok teljesítettek jól, az utaslétszám ezeken az útvonalakon megkétszereződött.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.