Szárnyaltak decemberben a diszkont fuvarozók

Jelentős utasszám-növekedést mértek Európa legnagyobb diszkont légitársaságai decemberben az előző év azonos időszakához képest – derül ki a légicégek közleményeiből.

Az ír Ryanair tudta a legnagyobb mértékben növelni utasai számát, a 2013 decemberi 5 millióval szemben tavaly decemberben 6 millióan utaztak a társaság valamelyik járatán, ez 20 százalékos bővülést jelent. A gépek töltöttsége 81 százalékról 88 százalékra javult. A Ryanair éves statisztikát egyelőre nem közölt.

A Norwegian 12 százalékos forgalomnövekedést regisztrált decemberben, ebben a hónapban 1,65 millió utas repült a cég piros-fehér Boeingjeivel. A járatok kihasználtsága 3,3 százalékponttal javult, de pontos adatot nem közöltek. Az év egészében a norvég diszkont légicég 24 millió utast szállított, 3 millióval többet, mint 2013-ban, a járatok kihasználtsága 78 százalékról 81 százalékra változott.
Az angol easyJet az év utolsó hónapjában 4,6 millió utast szállított, ez 3,2 százalékkal magasabb a 2013 decemberinél, a gépek kihasználtsága fél százalékponttal 88,4 százalékra javult. A 12 havi gördülő statisztika szerint az easyJet 65,3 millió utast fuvarozott, 6,5 százalékkal többet, mint 2013-ban a gépek átlagos töltöttsége másfél százalékpontot javulva 90,8 százalék volt.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.