Skygreece: nagy tervek a magyar piacon

Csaknem három évnyi szünet után nyártól ismét van közvetlen transzatlanti járat Budapestről: Toronto rögtön két légitársasággal is elérhetővé válik. A görög-kanadai-amerikai Skygreece csütörtökön és szombaton repül a két város között.

A SkyGreece ugyan egy fiatal légitársaság, ám pilótái és légi utaskísérői, valamint műszaki személyzete az Olympic Airlines-nál szerzett komoly tapasztalatot. A görög székhelyű cég EU-s, amerikai és kanadai üzemelési engedéllyel egyaránt rendelkezik, alapító görög származású amerikaiak és kanadaiak, és már évtizedek óta dolgoznak az utaztatásban.

A légitársaság 2014 januárjában kapta meg a görög működési engedélyt, repülni júniusban kezdett, és az Air Madagascar, a Royal Air Maroc, legújabban pedig az ENSZ megbízásából üzemeltet járatokat.

A transzatlanti járatokat májusban kezdi meg Athénből, Szalonikiből, Budapestről és Zágrábból Toronto, Montreal és New York irányába. A gépek csütörtökönként a Toronto-Budapest-Szaloniki-Budapest-Toronto, szombatonként a Toronto-Budapest-Toronto útvonalon közlekednek, de csak transzatlanti jegyek vásárolhatóak.  A Skygreece célcsoportja leginkább az Észak-Amerikában élő európai gyökerű utazók, de természetesen a magyar kiutazók érdeklődésére is számít. Az ő kiszolgálásuk érdekében a légitársaság magyar pilótákat és kabinszemélyzetet is toboroz járataira, tervei szerint minden budapesti gépén legalább két magyar légi utaskísérő teljesít majd szolgálatot.

A utazási irodákon és a cég weboldalán keresztül március 15-től foglalhatóak a jegyek, és versenyképes árakat ígérnek.

A Skygreece hagyományos légitársasági modellben működik, nagylelkű csomag-szabályozással: minden utas két, összesen 40 kg-os poggyászt adhat fel. A fedélzeten meleg, mediterrán jellegű ételeket és szintén Dél-Európából származó italokat szolgálnak fel, és az utasok kérhetnek tengeri, vegetariánus és gyerekmenüt.

A kabinban két osztály, turista és premium economy készült, és hamarosan bejelentendő új partnerüknek köszönhetően átszállási lehetőségeket is biztosítani fognak.

A flotta Boeing 767-es gépekből áll, és a cég alapítói azt ígérik, amennyiben a kereslet ezt igényli, rövid időn belül sűrítik a budapesti frekvenciát.  Ugyanakkor további bővítést is terveznek a budapesti piacon, erről hamarosan bejelentést tesznek.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.