Sikeres síszezon a Mátrában

Jó szezont zártak a sípályák a Mátrában; a Mátraszentistváni Síparkban 91, a kékestetői Sícentrumban pedig 72 síelhető napot regisztráltak. Március 20-án bezárt Magyarország legtovább nyitva tartó síterepe, a mátraszentistváni Sípark is.
matrasi.jpgJó szezont zártak a sípályák a Mátrában; a Mátraszentistváni Síparkban 91, a kékestetői Sícentrumban pedig 72 síelhető napot regisztráltak. Március 20-án bezárt Magyarország legtovább nyitva tartó síterepe, a mátraszentistváni Sípark is.

Erbeszkorn Tamás, a Sípark médiareferense elmondta: ugyan még 40-90 centiméternyi hó van a pályákon, mégis bezárnak, mert a tavaszi programok már népszerűbbek. Vasárnap és hétfőn csak néhányan síeltek, ezért nem érdemes üzemeltetni a felvonókat és a pályákat.
Ugyanakkor a Sípark történetének leghóbiztosabb szezonját zárták. A természet segítségének, vagyis a hideg időjárásnak köszönhetően lényegesen kevesebbet kellett hóágyúzniuk, mint például az elmúlt évben, amivel sok pénzt takarítottak meg.
A szezon folyamán összesen 45 ezer vendég fordult meg a Síparkban. Hétvégenként rendszerint telt házzal üzemeltek, és a hétköznapi forgalom is jelentősen nőtt a korábbi évekhez képest. Mindez jelentősen növelte a szálláshelyek forgalmát is.
A kékestetői pályát üzemeltető Mátra Centrum képviselője, Kobzi Tamás azt mondta: összességében nem volt rossz a szezon a síelhető napok számát tekintve. A hétvégi forgalom, amikor a déli sípálya teljes hosszában használható volt, a várakozásoknak megfelelően alakult.
A legfontosabb időszakban, decemberben, a két ünnep között a hóhiány miatt nem tudták ugyan fogadni a vendégeket, ám a januári és februári vendégszám az előző évhez képest javulást mutat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kedvező hóviszonyok nyomán teljes hosszában síelhetővé vált a déli sípálya.
A válság hatásának mérséklése érdekében 2008 óta nem emeltek árat a Kékesen, emiatt a nagyságrendileg az előző évekhez hasonló vendégszám mellett nem javult az eredményesség – mondta Kobzi Tamás.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.