Shakespeare-ért kampányol az easyJet és Emma Thomson

Petíciót indít az easyJet és Emma Thompson színésznő azért, hogy a brit naptárakba hivatalosan bejegyezzék április 23-át, mint nemzeti William Shakespeare Napot. A légitársaság egy portréval díszített repülőgépet is felavatott a világhírű drámaíró tiszteletére.

Nagy-Britannia legidősebb, élő William Shakespeare nevű lakója fejéből pattant ki az ötlet, hogy az író születésnapjának 450. évfordulója alkalmából április 23. legyen hivatalosan is az angol nemzet dalnokának napja. A 91 éves bristoli férfi kezdeményezéséhez csatlakozott az easyJet és Emma Thompson is, hogy együtt érjék el a naptárba jegyzéshez szükséges 100 ezer aláírást.

A légitársaság egy speciális William Shakespeare repülőt is bemutatott a londoni Gatwick repülőtéren, amely egész nyáron az easyJet különböző útvonalain fog felbukkanni annak érdekében, hogy az Egyesült Királyságot, mint Európa egyik fő kulturális központját népszerűsítse. Az örökségek és a kultúra még mindig az Egyesül Királyság turizmusának mozgatórugói, így az easyJet olyan ingyenes programokat szervezett országszerte, amelyek keretein belül a népszerű drámaíró legismertebb darabjait reptereken mutatják be.

Emma Thompson teljes mértékben támogatja a kampányt, véleménye szerint mindenkinek meg kellene ünnepelni azok emlékét, akik ilyen jelentős szerepet játszottak az emberi lét értelmének keresésében. A következő Hamlet idézettel üzen a rajongóknak: „Tudjuk, mik vagyunk, de nem tudjuk ám, mivé lehetünk.” (Kazinczy Ferenc fordításában)

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.