Saját pilótákat képez a Wizz Air

A Wizz Air 5 éves együttműködési megállapodást kötött két repülési képzési szervezettel kadétképzésről a légitársaság számára. A kurzusok 2015 szeptemberétől indulnak, kezdetben 40 pilótajelölt részvételével.

A program az EASA szabályozásaival összhangban zajlik majd, és Airbus A320 típusminősítéssel kombinált integrált ATPL (Airline Transport Pilot Licence) is részét képezi majd.

A versenytárgyalásokat és az értékelési eljárást követően a Wizz Air a CTC Aviation-t és a Közép-Európai Repülési Akadémiát (Central European Flight Academy) választotta a képzés megvalósítására. A kadétok a Wizz Air operációs szükségleteinek megfelelő tudást és képességeket fognak elsajátítani a kurzus során, ezáltal a program olyan felkészült másodpilótákkal fogja támogatni a légitársaság növekedését, akiket teljes munkaidőben légitársasági pilótának képeztek ki. Az átfogó képzési program lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy közvetlenül csatlakozzanak a légitársasághoz másodpilótaként, és Airbus A320 típusú repülőgépekkel repüljenek a Wizz Air útvonalhálózatán. A másodpilóták számára kiváló karrierlehetőség nyílik, hiszen miután megszerezték a légitársaságnál a szükséges, többévnyi tapasztalatot, előléphetnek kapitány rangba.

A Wizz Air vállalja, hogy állást biztosít a végzetteknek (a megfelelő szakértelem függvényében), ezáltal segítve a tanulókat, hogy biztosítani tudják a program finanszírozását. Ez a kezdetektől vállalt garancia ritka a légiközlekedésben.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.