Regionális szerepre tör az Adria Airways

Vezető regionális szerepet szán új tulajdonosa a szlovén Adria Airways légitársaságnak.

A szlovén kormány az elmúlt években több alkalommal is megpróbálkozott az Adria Airways privatizálásával, de sikertelenül. Az idén március óta azonban a légitársaság már a müncheni 4K Invest befektetési csoport tulajdonában működik. A pénzügyi befektető társaság amellett, hogy kivásárolta az Adria Airways állami tulajdonrészét, tőkéhez is juttatta a vállalatot – írja az aerotelegraph.com szakmai hírportál.

A 2015-ös 9,2 millió eurós nettó veszteség miatt az új tulajdonos költségcsökkentő programot léptetett életbe a társaságnál, közép- és hosszú távon azonban fejlesztését és bővítését tűzte ki célul. A fejlesztés egyik fő célja a légitársaság regionális szerepének a megerősítése a ljubljanai repülőtér balkáni és nyugat-európai célállomások közötti átszállási csomóponttá tételével.

Az Adria Airways már az idén növeli a járatszámot az amszterdami, párizsi, szarajevói, varsói és zürichi célállomásokra, de az év vége előtt járathálózatát még nem egészíti ki újabb desztinációkkal. A társaság a jövőben charter szolgáltatásait is bővíteni tervezi.

A légitársaság jelenleg 12 gépből álló flottával 23 célállomásra repül.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.