Qatar Airways Dreamliner Budapesten

ebruár 25-28. között Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgépet állított forgalomba Budapest és Doha között a Qatar Airways.

A légitársaság már korábban bejelentette, hogy február 25-28. között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő légitársaságok közül elsőként üzemeltet menetrendszerinti járatot Boeing 787 Dreamlinerrel Budapestre a megnövekedett utasigények miatt.

Így is lett. A szaksajtó és az utazási irodák képviselői Ferihegyen ma be is léphettek a Qatar Airways flottájának egyik legfejlettebb géptípusába, és kipróbálhatták az óriás nyújtotta szolgáltatásokat, a kényelmes üléseket, a különleges fedélzeti megvilágítást és az elsötétíthető ablakokat.

 

A Dreamliner business osztálya

Fotó: Qatar Airways

 

A Boeing 787 Dreamliner 22 business és 232 turista székkel üzemel. A megszokott magas minőségű fedélzeti szolgáltatásokon felül (mint a díjnyertes és ingyenes étel- és italkínálat, az ülések háttámlájába épített 10.5 inch-es TV képernyők), ingyenes wifi is elérhető és az extra nagy felső csomagtérnek köszönhetően az utasok könnyedén elhelyezhetik a kézipoggyászaikat.

Dohából Hanoi, Windhoek, Penang, Pattaya, Jakarta, Johannesburg és Denpasar városaiba lehet még e géptípussal repülni Dohából.

A kapacitásbővítés a légitársaságnál egyébként már tavaly elkezdődött, ugyanis 2017. júliusában növelték a heti budapesti járatok számát 12-ről 14-re. A napi két járatot jelenleg A320-as géptípussal üzemelteti a Qatar Airways, 12 business és 132 turista hellyel.

Az is kiderült, hogy a megnövekedett kereslet hatására március 25-től július 31-ig a napi két járat közül az egyik A321-es géppel fog üzemelni, míg augusztus 1-től a szélestörzsű, A330-as repül Budapest és Doha között – egyelőre a nyári menetrend végéig, október 28-ig.

A Qatar Airways a katari fővároson keresztül több mint 150 helyre repül Budapestről, flottája 212 repülőgépből áll.

 

Dreamliner a levegőben

Fotó: Qatar Airways

 

Az útvonalhálózat bővítésének folytatásaként a közelmúltban olyan újabb desztinációk kerültek a portfólióba, mint a thaiföldi Chiang Mai és Pattaya, illetve a malajziai Penang.

Forrás: turizmus.com

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.