Pontossági rekord a Lufthansánál

A Lufthansa pontosság terén 2013-ban érte el története eddigi legjobb eredményét: a Frankfurtból és Münchenből induló járatok több mint 85 százaléka a menetrend szerinti időt követő 15 percen belül felszállt.

Ez a negyedórás intervallum a pontosság mérésének iparági szabványa a légi közlekedésben. Eközben a csatlakozások és a csomagszállítás megbízhatósága is tovább javult: a csatlakozó járatukat lekéső és a leszállás után a csomagjukat hiába kereső utasok aránya kevéssel egy százalék felett volt.

Ezt a teljesítményt úgy sikerült elérni, hogy közben a müncheni repülőtér kiszolgáló épületének betonkifutóján – Európa egyik legnagyobb építési területén – munkálatok zajlottak és érvényben volt a rendkívül szigorú frankfurti éjszakai repülési tilalom. A jó eredményhez a 2011-ben átadott frankfurti északnyugati kifutópálya is hozzájárult.

A két Lufthansa csomópont tavalyi számai nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőek. Az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) 2013. január-novemberi időszakra vonatkozó, novemberben közzétett elemzése alapján a légitársaság arra számít, hogy Frankfurt és München is bekerül Európa legjobb repülőterei közé.

A Germanwingsnél is pontosan indultak a járatok. Tavaly decemberben a légitársaság 90 százalék feletti pontossági arányt ért el, megerősítve ezzel vezető pozícióját az európai diszkont légitársaságok között.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.