Pilótaképzőt avatott az Emirates

A Dubai Airshow keretében Őfelsége Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke, miniszterelnöke és Dubaj polgármestere hivatalosan is felavatta az Emirates Flight Training Academy-t.

„Az Emirates Flight Training Academy-t az egyik legfejlettebb pilótaképző központnak szánjuk nemcsak a Közel-Keleten, hanem az egész világon. Ez az egyetlen olyan akadémia, amely egyszerre ad helyet a pilótaképzésnek és a földi tanulmányoknak, szállást biztosít és kikapcsolódási lehetőségeket is kínál. A hallgatók nemcsak a legjobb képzésben részesülnek, hanem a mindennapokat is igazán kényelmes körülmények között tölthetik a tréning ideje alatt. Az innovációra és az iparági együttműködésekre támaszkodva az akadémia új mércét állít a pilótaképzésben, ezzel is erősítve Dubaj globális légiközlekedési központ szerepét” – fejtette ki Őfelsége Ahmed sejk.

A Dubaj déli részén található Emirates Flight Training Academy képzéseire emírségekbeli és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. Az intézmény megismerteti a kadétokat a légiközlekedési kultúrával, és felkészíti őket az ágazat, különösképpen az Emirates jövőbeli követelményeire. Az akadémia ötvözi az élvonalbeli oktatási technikákat a modern tanuló repülőgépek nyújtotta lehetőségekkel, hogy a tapasztalattal nem rendelkező kadétok is átfogó képzésben részesülhessenek. A pilótajelöltek szimulátorokon, illetve egy- és többmotoros repülőgépeken tanulnak, a képzés pedig a légiközlekedési iparág elméleti ismeretinek elsajátításával is kiegészül, megkönnyítve a kadétok későbbi beilleszkedését.

Az Emirates Flight Training Academy egy 164 000 négyzetméteres bentlakásos intézmény. Összesen 36 tanterem, földi szimulátorok, 27 tanuló repülőgépből álló flotta, 1800 méteres, modern navigációs rendszerrel és világítással ellátott felszállópálya, egy független légiforgalmi irányítótorony, mentőszolgálat és tűzoltóság, illetve egy karbantartó központ tartozik a létesítményhez. A programban résztvevő férfi és női kadétok számára különálló, modern stúdió lakásokat, valamint számos sport- és szabadidős létesítményt terveztek. Az akadémián összesen 600 pilótajelöltnek tudnak szállást biztosítani.

A pilótajelöltek képzési programja a tantermi ATPL képzéssel kezdődik, kiegészülve egyéb alapozó tréningekkel, mint például az angol nyelvoktatás. A kadétok az egymotoros Cirrus SR22 géptípus vezetését követően a Phenom 100EV VLJ sugárhajtású repülőgép irányítását sajátíthatják el. Ez eltér a hagyományos képzési módszertől, amely során az egymotoros gépeket a kétmotoros gépek követik, és csak ezután sajátíthatják el a sugárhajtóműves repülőgépek vezetését. A pilótajelöltek a képzés végén több hajtóműves repülőgépre érvényes, műszeres repülésre való minősítéssel ellátott kereskedelmi pilótaengedélyt szerezhetnek, valamint ATPL vizsgát tesznek. A teljes képzés időtartama változó, 21 hónaptól egészen három és fél évig tarthat, attól függően, hogy a kadétoknak szükségük van-e alapozó tréningekre a normál képzéseken felül.

 

Papírmentes oktatás

Az Emirates Flight Training Academy tantermeit a legmodernebb technológiával és eszközökkel szerelték fel, hogy a hallgatók még jobban elmélyülhessenek a tanulásban. A tanterv papírmentes, helyette interaktív digitális segédanyagokat használnak, melyeket a kifejezetten erre a célra kialakított tantermekben, illetve tableteken érhetnek el a kadétok. Az Emirates Flight Training Academy a Boeinggel együttműködve egy integrált szoftver rendszert is kiépített, amely egyaránt menedzseli az oktatást és a tanulórepüléseket. Mindezek mellett a tantermekben virtuális valóság technológiával biztosítják, hogy a kadétok még átfogóbb képet kaphassanak a repülés alapelveiről és a repülőgépek működéséről.

A kadétok a repülési műveletekkel is megismerkednek, illetve különböző szárazföldi oktatóeszközök, valamint korszerű szimulátorok segítségével képzik ki őket különféle helyzetek kezelésére.

Az Emirates Flight Training Academy kadétjai a kompetencia alapú megközelítés segítségével legalább 1100 órányi földi és 315 óra repülési gyakorlaton vesznek részt (beleértve a szimulátoros repüléseket is).

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.