Otthagyja a késő utasokat az easyJet

Az easyJet a turistaszezon közeledtével megpróbálja pontosságra nevelni késésre hajlamos utasait, hogy a többieknek ne kelljen rájuk várni.

Az easyJet új szabályozásának értelmében azok az utasok, akik nincsenek legkésőbb a gép indulása előtt 30 perccel a reptéri utasbiztonsági ellenőrzésnél, már nem haladhatnak tovább a tranzitterületre, ami egyúttal azt is jelenti, hogy azzal a járattal már biztosan nem fognak felszállni, amelyre a jegyük szól – írja az Independent értesülésére hivatkozva az AIRportal.hu. Korábban az utolsó pillanatban érkező, de csak kézipoggyásszal utazók még jó eséllyel feljutottak a gépre, mostantól kezdve viszont a társaság már nem él ezzel a gyakorlattal.

Azok, akik ezért lemaradnak a gépükről, az easyJet pultjánál intézhetik az átfoglalást, de ennek elég borsos, 80 fontos ára van, kivéve, ha az előrelátó utazó élt a 7,5 fontos biztosítás lehetőségével. Ebben az esetben ugyanis a társaság díjmentesen intézi az átfoglalást, ami leginkább a notórius késve érkezőknek lehet menőöv, hogy ne kelljen költségekbe verni magukat azért, mert nem tudnak időben kiérni a reptérre.

Forrás: AIRportal.hu

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.