Ősszel debütál a Lufthansa premium economy osztálya

Idén novembertől a német fuvarozó Boeing 747-8-as gépeinek utasai már kipróbálhatják a légitársaság új szolgáltatását, az utazók kérésére létrehozott premium economy osztályt, amely jövő nyárra a teljes hosszú távú flottában elérhetővé válik.

A berlini ITB vásáron bemutatott modellek szerint az új osztály géptípustól függően 21-52 ülőhelyet kínál majd, az ülések három centiméterrel lesznek tágasabbak lesznek, miközben a kartámaszok is szélesebbé válnak, az első sorok lábtámaszt is kínálnak. És míg a turistaosztályon az ülések jellemzően 3-4-3-as konfigurációban kerülnek kialakításra, itt 2-4-2-es elrendezéssel helyezkednek el.

A Lufthansa a fejlesztéssel elsősorban az üzleti utasokat kívánja megszólítani, felmérésük szerint ugyanis 70 százalékuk a turistaosztályon utazik. Az árat is ennek függvényében alakították ki, számításaik szerint egy transzatlanti vagy Európa-Ázsia közötti járaton a premium economy nagyjából 600 euróval kerül többe, mint a turistaosztályú jegy.

A szolgáltatás bevezetését megelőzően a Lufthansa már elvégezte a first és a business osztály átalakítását, most az „ötcsillagos” légitársaság cím elnyerése érdekében 3600 új ülést telepítenek 106 hosszú távú gépükre.

 

A premium economy osztályra jegyet váltók két, 23 kg-os feladott poggyásszal indulhatnak útnak és az indulási repülőtéren 25 eurós felárért vehetik igénybe a business lounge szolgáltatásait. A fedélzeten welcome drinkkel fogadják őket, és egy üveg vizet, illetve kozmetikai csomagot kínálnak nekik. A porcelán tányérokon felszolgált ételeket külön menük mutatják be és. A fedélzeti szórakozásról az üléstámlákba beépített, érintésvezérelt, 28-30 centiméter átmérőjű monitorok gondoskodnak, a videójátékokhoz külön távirányító jár. De aki inkább offline szórakozásra vágyik, magazinok és újságok széles kínálatából válogathat.

A Lufthansa vezetői az első évben másfél millió utassal számolnak az új osztályon.

(www.businesstraveller.com )

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.