Ők a hazai utazók kedvenc légitársaságai

Ismét tarolt az Emirates a magyar repülős utazók számára ötödik alkalommal meghirdetett „Az én légitársaságom” felmérésen, amelyre több mint 5200 értékelés érkezett.

A repjegy.hu és a Travelo utazási magazin felhívására 5274 vélemény és 3672 szöveges élménybeszámoló érkezett a felmérés honlapján, az utasok több mint 140 különböző fuvarozót értékeltek. A szavazók öt különböző szempont alapján osztályozták a légitársaságokat: a személyzet munkája, fedélzeti szolgáltatások színvonala, menetrend, árérték arány és kommunikáció.

Bár a legtöbb értékelést a nagy forgalmú fapados légitársaságok kapták, ennek ellenére egyetlen diszkont légitársaságnak sem sikerült helyezést elérnie. Ugyanakkor felbukkantak olyan légitársaságok is a helyezettek között, akik eddig még nem kaptak díjat „Az én légitársaságom” felmérésen.

A személyzet munkájával az EL AL Israel Airlines járatain elégedettek leginkább az utasok, őt követi a Finnair, harmadik pedig a SWISS.

A fedélzeti ellátás tekintetében az Emirates szolgáltatásaival a legelégedettebbek az utasok, második az EL AL, harmadik pedig a Qatar Airways.

A legjobb menetrend díját a Delta Airlines vitte el, akit új díjazottként szerepelt a díjátadón. Ezüstérmes lett a Finnair, bronzérmes pedig az Emirates.

Ár-érték arány szempontjából a legjobb légitársaság az Emirates, tőle nem sokkal lemaradva második helyezett a Qatar Airways, harmadik pedig  az Aegean Airlines.

A légitársaságok külső kommunikációját is értékelték az utasok. Ezek alapján a legprofibb kommunikációért járó díjat az Emirates kapta, második az EL AL, harmadik a Qatar Airways lett.

Az összesített eredmények alapján 2014 és 2015 után ismét az Emirates lett a magyarok kedvenc légitársasága, tőle nem sokkal lemaradva az izraeli EL AL légitársaság végzett a második helyen, bronzérmes pedig a Qatar Airways.

A szervezők a díjátadón kiemelték, hogy jelenleg Magyarországon ez az egyetlen olyan légitársasági megmérettetés, ahol az eredményeket teljes mértékben az utasok véleménye és értékelése adja. A felmérés részletes eredményei és a beérkezett szöveges beszámolók a www.azenlegitarsasagom.hu oldalon tekinthetők meg.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.